Stiti ca animalele au puteri magice? Elevii de clasele a III-a si a IV-a din 31 de scoli din Capitala studiaza din toamna anului 2005, pe langa romana, matematica, stiinte, si protectia animalelor. Proiectul Vier Pfoten, realizat in colabo
Stiti ca animalele au puteri magice? Elevii de clasele a III-a si a IV-a din 31 de scoli din Capitala studiaza din toamna anului 2005, pe langa romana, matematica, stiinte, si
protectia animalelor.


Proiectul Vier Pfoten, realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, ""Copiii invata sa protejeze animalele"", s-ar putea extinde din anul scolar viitor si la clasele I si a II-a, dar si in cateva scoli din tara. In prezent, peste 700 de elevi din Bucuresti beneficiaza de acest proiect desfasurat ca activitate extracurriculara, disciplina care, de altfel, nu este ""sanctionata"" de profesori prin calificative. Pe de alta parte, scolarii nu trebuie sa fie stresati nici de teme, pentru ca discutiile au loc numai la clasa.
TEME. Proiectul isi propune sa arate ca prin educatie se poate invata respectul fata de viata si nevoile animalelor, prin intelegerea fiintelor care nu se pot exprima prin cuvinte si care nu isi pot apara drepturile.
Studiul are noua capitole ilustrate prin desene si fotografii pe temele: ""Si animalele au casa"", ""Animalele au puteri magice"", ""Animalele simt"", ""Animalele fara stapan"" si altele. Pe langa imagini si texte, elevii au avut ""intalniri"" cu animalele, dar si un carnaval al animalelor, eveniment in cadrul caruia copiii si-au facut masti, si-au compus si interpretat roluri de animale. Pentru mai multe detalii puteti suna la 021.311.25.98.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.