Multi jucatori cu nume mari nu vor merge in Germania, pentru ca asa au crezut de cuviinta selectionerii tarilor lor. La 15 mai, selectionerii celor 32 de echipe care vor fi prezente la Cupa Mondiala au depus la FIFA listele cu numele celor 23 de

Multi jucatori cu nume mari nu vor merge in Germania, pentru ca asa au crezut de cuviinta selectionerii tarilor lor.

La 15 mai, selectionerii celor 32 de echipe care vor fi prezente la Cupa Mondiala au depus la FIFA listele cu numele celor 23 de jucatori convocati pentru competitia din Germania. Dar cum se intampla de obicei, in urma alegerilor tehnicienilor au aparut si numeroase nemultumiri, avand in vedere ca din motive tehnico-tactice pe dinafara au ramas nume ilustre.
APARARE. Printre cei care vor privi Mondialul la televizor se afla si portarul campioanei Europei, Victor Valdes, selectionerul spaniol Luis Aragones preferand sa-i ia in lot, alaturi de titularul Casillas, pe Jose Reina si pe veteranul Canizares. In schimb, antrenorul Argentinei, Jose Pekerman, i-a exclus surprinzator pe fundasii interisti Javier Zanetti si Walter Samuel. Raman acasa si romanii Mexes si Panucci, amandoi veniti dupa un sezon foarte bun, insa ignorati ulterior de Raymond Domenech, respectiv Marcello Lippi.

MIJLOC. La mijloc, ingroasa randurile absentilor doi finalisti ai Ligii Campionilor: francezii Giuly (Barcelona) si Pires (Arsenal). Nici argentinianul Veron sau olandezul Seedorf n-au avut mai mult succes. Macar pentru Adu, vazut de multi in nationala SUA pentru CM, neconvocarea nu reprezinta o tragedie, intrucat copilul-minune al fotbalului american are doar 17 ani.

ATAC. In atac, ""nationala absentilor"", se bazeaza pe Antonio Cassano, cel mai bun ""azzurro"" la Euro 2004, cazut in dizgratie dupa transferul la Real Madrid. Alaturi de el, Huntelaar, golgeterul campionatului olandez, si compatriotul sau, Roy Makaay, atacantul lui Bayern München.

VICTIME. Valdes (sus), portarul Barcelonei, Makaay (mijloc), golgeterul celor de la Bayern, si Cassano (jos), revelatia Realului, vor sta acasa


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.