Suspiciunile de gripa aviara in gospodariile din Sectoarele 2 si 4 ale Capitalei au fost confirmate. Autoritatile au ""delimitat"" cele doua zone si asteapta izolarea virusului. Suspiciunea de gripa aviara la periferia Capiatalei a fost anuntata

Suspiciunile de gripa aviara in gospodariile din Sectoarele 2 si 4 ale Capitalei au fost confirmate. Autoritatile au ""delimitat"" cele doua zone si asteapta izolarea virusului.

Suspiciunea de gripa aviara la periferia Capiatalei a fost anuntata, vineri seara, de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Testele rapide iesisera pozitive in cazul a trei gaini din doua curti, una de pe Strada Odei din Sectorul 4 si cealalta de pe Strada Falticeni din Sectorul 2. Suspiciunea a fost confirmata ieri de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA).
CONTRADICTII. Insa pentru confirmarea focarelor si instituirea carantinei trebuie ca IDSA sa izoleze virusul, a anuntat ieri Gheorghe Flutur. El l-a contrazis astfel pe Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, care anuntase deja instituirea carantinei de gradul I, in cele doua sectoare. ""Unii nu sunt de meserie si mai folosesc uneori termeni gresiti. Nu este carantina de gradul I si in nici un caz nu va fi izolat un intreg sector"", l-a ""scuzat"" Flutur pe Videanu.
Autoritatile locale au izolat ieri Cartierele Andronache, din Sectorul 2, si Luica, din Sectorul 4. In Sectorul 2, zona izolata cuprinde 417 gospodarii si este delimitata de Strazile Gherghitei, Andronache si calea ferata din zona Garii de Est. Daca virusul e izolat, in carantina de gradul I vor intra doar 15 strazi din acest perimetru. Perimetrul izolat in Cartierul Luica (Sector 4) cuprinde 20 de strazi si 300 de gospodarii. In carantina ar putea intra locuitorii de pe Strazile Actiunii, Anghel Moldoveanu, Ilie Oprea, Odei, Zlatunoaia, Suierului, Diademei, Rosiori, Paius Vasile, Belerciu Nicolae si Zanoaga.
Gripa aviara se extinde si in tara, unde au aparut patru suspiciuni noi, din care una in orasul Sibiu. In plina criza aviara, membrii Comandamentului Antiepizootic, in frunte cu ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si-au facut ieri timp sa deguste friptura si ficatei de pui, pentru a le demonstra romanilor ca pot sa manance carne de pui fara nici o grija.
RAPORT. Flutur a mai trecut ieri si pe la presedintele Basescu. El, premierul Tariceanu si secretarului de stat in MAI, Anghel Andreescu, au fost chemati ieri de presedinte, care le-a cerut sa ia masuri pentru reducerea efectelor gripei aviare si prevenirea extinderii acesteia.

ALERTA. Cosmarul cartierelor Luica si Andronache a inceput de vineri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.