Moscova nu uita niciodata sa-si ajute si sa-si sustina ""copiii"" cuminti si supusi. Asa s-a intamplat cu Igor Smirnov, care a primit recent, din partea ""tatucului"" de la Kremlin, o recunoastere si ajutor de care avea mare nevoie. Liderul de l
Moscova nu uita niciodata sa-si ajute si sa-si sustina ""copiii"" cuminti si supusi. Asa s-a intamplat cu Igor Smirnov, care a primit recent, din partea ""tatucului"" de la Kremlin, o recunoastere si ajutor de care avea mare nevoie.

Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, a facut de curand o vizita la Moscova. Dupa aceasta vizita si o intalnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, intr-un comunicat de presa al diplomatiei ruse, citat de RADOR, Smirnov a fost numit ""presedinte"".
LAMURIRI. Cum Federatia Rusa insa nu recunoaste Transnistria ca stat, cum nu o recunoaste nici o alta tara, termenul de ""president"", folosit in comunicatul de presa al diplomatiei ruse, se cere lamurit. Referindu-se la acest lucru, negociatorul-sef al Rusiei in problema reglementarii transnistrene, ambasadorul Valeri Nesteruskin, a declarat ca formula de presedinte al Transnistriei, folosita in comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova in ceea ce-l priveste pe liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, nu poate fi tratata ca o recunoastere oficiala a functiei lui Smirnov sau a independentei de facto a Transnistriei, si asta pentru ca Transnistria nu este o denumire oficiala a formatiunii teritoriale pe care o conduce Smirnov.
Presa rusa remarca insa ca Smirnov, care a venit la Moscova insotit de doi dintre cei mai ""vajnici luptatori pentru independenta Transnistriei"", Vladimir Antiufeev si Valeri Litkai, a fost primit intr-un mod vadit solemn. Cotidianul de orientare liberala Kommersant scrie ca, pentru prima data in cei 16 ani de existenta a regimului transnistrean, Smirnov a fost tratat cu onoruri prezidentiale. Si asta dupa ce pana acum Moscova l-a numit cu acuratete numai sef al Administratiei transnistrene. De asemenea, ziarele de la Moscova apreciaza actiunile intreprinse in ultima vreme de Administratia de la Kremlin ca pe o ofensiva diplomatica pe directia transnistreana. (C.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.