Ovidiu Tender este arestat de mai bine de doua luni. Un articol de lege pe care procurorii sustin ca acesta l-ar fi incalcat, iar judecatorii au fost de acord cu ei, a fost abrogat acum trei ani. Mai mult, la AGA, in care Iancu ar fi votat in numele

Ovidiu Tender este arestat de mai bine de doua luni. Un articol de lege pe care procurorii sustin ca acesta l-ar fi incalcat, iar judecatorii au fost de acord cu ei, a fost abrogat acum trei ani. Mai mult, la AGA, in care Iancu ar fi votat in numele lui Tender, n-au participat nici Iancu, nici Tender.

Impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, procurorii DIICOT au dispus, in dosarul Rafo - Carom in 20 februarie 2006, punerea in miscare a actiunii penale. Celor doi li se imputa comiterea unor grave infractiuni de natura economica, prin care statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Potrivit anchetatorilor, cei doi oameni de afaceri ar fi constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate, la randul lor), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.
UNUL ALB, UNUL NEGRU. Ambii sunt acuzati oficial de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Cu toate acestea, situatiile privind starea lor de libertate difera in mod radical. Ovidiu Tender este incarcerat din 3 martie in arestul Directiei de Cercetari Penale a IGP, executand deja al treilea mandat de arestare preventiva. Momentan, acesta este spitalizat la Sfantul Ioan din cauza unor probleme cardiace cronice, urmand a fi expertizat medical pentru a se stabili in ce masura poate suporta regimul de detentie. Celalalt prezumtiv ""cap"" al gruparii de criminalitate organizata, Marian Iancu, initial arestat, este deocamdata cercetat in stare de libertate, ca efect al unei gafe antologice de proportii, botezata in termeni judiciari viciu de procedura. Mai concret, nota prin care s-a dispus masura arestarii lui Iancu a fost absolut identica cu aceea prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender, in acelasi dosar, fiind trecuta chiar aceeasi data, 3 martie 2006. Ulterior, in incercarea de a-l reincarcera si pe patronul clubului de fotbal Politehnica Timisoara, procurorii au depus o incheiere rectificativa prin care data de 3 martie a fost corectata cu 4 aprilie, ziua in care a fost luata aceasta masura. Continutul incheierii insa a ramas identic cu acela din cazul lui Tender. Curtea de Apel Bucuresti va lua in discutie astazi recursul procurorilor fata de decizia prin care magistratii instantei inferioare au decis cercetarea acestuia in libertate.

REVELATIE. Procurorii acuza incalcarea art. 14/OG 25/2002


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.