Regia Autonoma ""Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat"" a fost abilitata, conform unui proiect de lege elaborat de Guvern, cu emiterea noilor pasapoarte biometrice. NEDUMERIRE. Prezent la Comisia juridica, sesizata cu emiterea de aviz
Regia Autonoma ""Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat"" a fost abilitata, conform unui proiect de lege elaborat de Guvern, cu emiterea noilor pasapoarte biometrice.

NEDUMERIRE. Prezent la Comisia juridica, sesizata cu emiterea de aviz pe acest proiect, reprezentantul Guvernului, secretarul de stat Attila Cseke, nu a reusit sa le raspunda senatorilor care a fost motivul pentru care RAAPPS este institutia abilitata sa emita aceste noi pasapoarte. ""Aceasta nu este o noutate, cel putin din 2001, RAAPPS «fabrica» pasapoarte"", a sunat explicatia secretarului de stat. Ceea ce a putut sa spuna secretarul de stat a fost definirea pasaportului biometric: un pasaport care va contine ca date de identificare a persoanei amprenta digitala si expresia faciala. Pretul estimativ al schimbarii pasaportului vechi cu cel biometric va fi intre 60 si 100 de euro, iar valabilitatea acestora va fi de zece ani. Comisia juridica a fost sesizata cu emiterea de aviz pe acest proiect de lege. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.