Patru temerari din India au inceput o calatorie in jurul lumii, pe biciclete, pentru a transmite mesajul lor de pace si fraternitate. Baietii au ajuns joia trecuta la Bucuresti, urmand ca la sfarsitul acestei saptamani sa plece spre Arad si apoi sa t
Patru temerari din India au inceput o calatorie in jurul lumii, pe biciclete, pentru a transmite mesajul lor de pace si fraternitate. Baietii au ajuns joia trecuta la Bucuresti, urmand ca la sfarsitul acestei saptamani sa plece spre Arad si apoi sa treaca granita in Ungaria.

Startul turului pe doua roti a avut loc pe 2 decembrie anul trecut si, dupa calculele pe care le-au facut, calatoria ar urma sa se incheie in luna decembrie a anului 2007, in America de Sud. Mohamed Dilavar Pasha(34 ani), Mansunatha Raghavarao(31), Venka Tesan Dhorali(29) si G.V. Lokes(21) de profesie asistenti sociali, sunt buni prieteni si impart pasiunea pentru ciclism. Cei patru provin din provincia sud-indiana Bangalore.
Prima destinatie a fost pamantul african: Uganda, Kenya, Tanzania, Mozambic. In fiecare din aceste state indienii au donat sange si s-au intalnit cu reprezentanti ai Crucii Rosii si ai UNICEF, organizatii pe care, de altfel, le-au vizitat si in Romania. Singurul impediment de care se pot plange, in urma celor mai bine de 4.500 km parcursi pe continentul negru, a fost imposibilitatea de a se intelege, verbal, cu locuitorii tarilor traversate, cei mai multi dintre bastinasi necunoscand limba engleza.
Peste tot, insa, au fost primiti cu entuziasm si cinstiti cu dulciuri, mancare si bauturi racoritoare.
MESAJ. Desi se afla pentru prima data in Romania (prima escala europeana), marturisesc, cu totii, ca se simt ca acasa. ""Oamenii din Romania sunt foarte prietenosi"", admite Mansunatha.
Prin intermediul Jurnalului National (ziar pe care il vor lua cu ei in calatorie), spera sa se bucure in continuare de amabilitatea romanilor, ""iar atunci cand ii intalnim sa ne indrume spre directia ceruta, pentru ca nu cunoastem drumurile din tara dumneavoastra"".
Si-au propus sa pedaleze in fiecare zi cate opt ore, cu pauzele necesare momentelor de respiro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.