Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis aseara, in cadrul dezbaterilor la proiectul de modificare a Codului de procedura penala, marirea duratei totale pentru interceptarile si inregistrarile autorizate de la 4 luni la 180 de zile, la cererea
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis aseara, in cadrul dezbaterilor la proiectul de modificare a Codului de procedura penala, marirea duratei totale pentru interceptarile si inregistrarile autorizate de la 4 luni la 180 de zile, la cererea Ministerului Justitiei.
INTERCEPTARE. Deputatii au stabilit, de asemenea, ca interceptarea si inregistrarea convorbirilor pot fi autorizate in cazul infractiunilor contra sigurantei nationale, al traficului de stupefiante, de arme, de persoane, al actelor de terorism, de spalare de bani, falsificare de monede sau de alte valori prevazute de legile in vigoare.
Deputatii au mai stabilit ca inregistrarea convorbirilor dintre avocat si partea pe care o reprezinta sau o asista in proces nu poate fi folosita ca mijloc de proba, decat daca din cuprinsul acesteia rezulta date sau informatii concludente si utile privitoare la pregatirea sau savarsirea unei infractiuni.
CRITICI. Membrii Comisiei juridice au fost coplesiti de numarul mare de amendamente propuse de Ministerul Justitiei la propriul proiect de lege. Mai mult, unele amendamente aveau variante diferite, astfel incat, deputatii din comisie nu au stiut pe care sa le ia in considerare. Presedintele Comisiei juridice, conservatorul Sergiu Andon (foto), i-a spus Monicai Macovei ca i-a pus pe deputati in situatia de a lucra ""in criza de timp"" si a criticat-o pentru ca aceasta il intrerupea cand vorbea. Sedinta s-a incheiat la ora 20:30 participantii retinand agitatia continua a ministrului Justiei pe toata durata lucrarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.