Microsoft planuieste sa cumpere o companie care vinde reclame in realitatea virtuala. Mai exact in jocurile video. Suma vehiculata ajunge la aproape o jumatate de miliard de euro. In caz ca nu ati fost acaparati definitiv de actiune, ati obser
Microsoft planuieste
sa cumpere o companie care vinde reclame in realitatea virtuala. Mai exact in jocurile video. Suma vehiculata ajunge la aproape o jumatate
de miliard de euro.


In caz ca nu ati fost acaparati definitiv de actiune, ati observat in jocurile video reclame imense apartinand unor companii din lumea reala. Daca nu esti atent la viraj, te trezesti cu botul masinii infipt intr-un panou publicitar imens. In alte cazuri, singura sursa de lumina pe o straduta intunecoasa este o reclama luminoasa intinsa pe jumatate din suprafata cladirii alaturate.
Din fericire pentru posesorii reclamelor cu pricina, nu trebuie sa plateasca taxe grase la primarie, nici sa se lupte cu birocratia pentru aprobari, nici macar sa ceara aprobarea vecinilor. Platesc o suma modica si gata, publicitatea lor ocupa jumatate din ecranele gamerilor, asezata strategic in locuri prin care trebuie neaparat sa treci, daca vrei sa ajungi la nivelul urmator.
TRANZACTIA. Massive Inc este o companie infiintata cu doar doi ani de zile in urma si care in prezent castiga serios din plasarea unor asemenea reclame in realitatea virtuala. Potrivit Wall Street Journal, Microsoft se pregateste sa cumpere aceasta companie contra unei frumoase sume de 200 pana la 400 de milioane de dolari SUA. Tranzactia demonstreaza importanta pe care o capata realitatea virtuala in ochii celor care cheltuie bani pe publicitate.
Totusi, reprezentantii Microsoft au declarat ca stirea aparuta in Wall Street Journal este bazata pe un simplu zvon. La randul lor, reprezentantii Massive Incorporated au refuzat sa comenteze.
VALOARE. Printre clientii Massive se numara Coca Cola, Honda si alte cateva nume foarte cunoscute la nivel mondial. Sistemul de plasare a publicitatii este destul de complex. Dupa ce le primeste de la clienti, compania trimite reclamele direct in computerul utilizatorilor prin conexiunea la Internet, in momentul cand jucatorul face un update sau joaca online. Prin urmare, spenderii au posibilitatea sa plateasca o campanie de cateva luni, sa zicem, pentru produsele promovate primavara.
Seful Massive, Mitchel Davis, prognoza la sfarsitul anului trecut ca reclamele ""in timp real"" din jocurile video vor ajunge sa aduca peste 3 miliarde de dolari pe an, la nivel mondial pana in 2010.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.