Autoritatile spaniole au retinut in cursul diminetii de ieri un grup de infractori de nationalitate romana. Conform presei iberice, gruparea era formata din fosti militari ai Fortelor armate din tara noastra. Potrivit presei spaniole, care cite
Autoritatile spaniole au retinut in cursul diminetii de ieri un grup de infractori de nationalitate romana. Conform presei iberice, gruparea era formata din fosti militari ai Fortelor armate din tara noastra.


Potrivit presei spaniole, care citeaza surse din cadrul politiei, romanii conduceau o banda specializata in jafuri. Grupul, care actiona in diferite regiuni ale Spaniei, patrundea prin efractie in apartamente si nu se sfia sa atace, la nevoie, proprietarii respectivelor imobile. ""Mare parte din infractiunile comise de romani s-au inregistrat in comunitatea madrilena si in orasele din Castillia. In urma violentei de care dadeau dovada, i-am incadrat in categoria foarte periculosi"", informeaza Politia Nationala.
Conducatorii grupului cautau orase mai instarite si fixau unul sau mai multe imobile drept obiective pentru atacuri. Dupa stabilirea tintei, infractorii ii filau pe proprietarii imobilului vizat timp de cateva ore. Odata ""familiarizati"" cu programul acestora, grupul putea ataca in voie. In cazul in care romanii considerau ca prada merita efortul, nu se dadeau in laturi sa patrunda in incinta cladirii chiar daca proprietarii erau acasa. De cele mai multe ori, victimelele erau intimidate cu arme de foc.
FILAJUL. Primele investigatii au condus catre Lucian M. Contactele acestuia i-au ajutat pe ofiterii de politie sa descopere alte persoane, tot de nationalitate romana, implicate in comiterea infractiunilor.
Lucian M. avea resedinta in Valdemoro si impartea casa cu alti doi conationali, Liviu P. si Catalin N. Timp de cateva zile, grupul a fost filat de politie. Ofiterii au observat ca indivizii urmau periodic acelasi traseu, in cateva sate din jurul orasul Toledo, precum Casarrubios del Monte, Carranque, Las Ventas de Retamosa, Santa Cruz de Retamar, Cedilllo del Condado, Illescas si Camarena. Intr-una din seri, in jurul orei 23:00, romanii au parasit domiciliul cu masinile personale si s-au indreptat spre satul Carranque din Toledo. Una dintre masini a fost parcata in apropierea unei case, iar cea de-a doua si-a continuat drumul prin sat, filand alte obiective. La intoarcere, autovehiculele au circulat la o distanta considerabila una fata de cealalta pentru a nu crea suspiciuni autoritatilor.
ROMANII, IN TOP. Odata ajunsi la domiciliu, infractorii au inceput sa scoata obiectele de care se foloseau atunci cand demarau o ""actiune"". Ofiterii de politie au patruns in interiorul locuintei, i-au arestat pe romani si le-au confiscat gentile. Inauntrul ""bagajelor"" au fost gasite obiecte precum diamant, haine negre de camuflaj, manusi de unica folosinta, manusi speciale pentru catarat plus o arma de calibrul 7,62.
In decursul unui singur an, Directia Generala a Politiei a realizat 16 operatiuni asupra unor astfel de grupuri, soldate cu 59 de arestari. Marea majoritate era formata din cetateni romani, albanezi si sarbi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.