Compania Walt Disney va lansa in Marea Britanie un serviciu de telefonie mobila destinat familiilor. Serviciul va deveni functional in a doua parte a anului in curs si va utiliza reteaua companiei de telefonie mobila O2, detinuta de grupul spanio
Compania Walt Disney va lansa in Marea Britanie un serviciu de telefonie mobila destinat familiilor.

Serviciul va deveni functional in a doua parte a anului in curs si va utiliza reteaua companiei de telefonie mobila O2, detinuta de grupul spaniol Telefonica, transmite Reuters.
Serviciul, care va pune la dispozitia familiilor mai multe telefoane mobile si va include programe de divertisment dar si posibilitatea controlului parental, a fost lansat deja de Disney in Statele Unite. Potrivit firmei de cercetare a pietei Carrick James, aproape doua treimi dintre copiii britanici cu varste de 10-15 ani au propriul telefon mobil.
OPERATORI. Un numar tot mai mare de companii, cunoscute drept operatori de retele virtuale de telefonie mobila (MVNO) inchiriaza accesul la retele de telefonie mobila. ""Piata de telefonie mobila din Marea Britanie este tot mai competitiva si exista un numar de MVNO care tintesc serviciile de voce, dar marca Disney da companiei un avantaj fata de o firma nou infiintata"", a declarat analistul Robert Grindle, de la firma Dresdner Kleinwort Wasserstein. Majoritatea companiilor de tip MVNO ofera servicii de voce, astfel incat Disney ar beneficia de o pozitie puternica in cazul in care va oferi si servicii video.
OFERTE. Un purtator de cuvant al Disney a spus ca grupul va include in abonamente mai multe tonuri de apel si videoclipuri. Aparatele telefonice nu vor fi decorate cu personaje din desene animate, iar brandul companiei va fi pozitionat ""mai degraba in interiorul telefonului decat in exterior"". Disney preconizeaza sa lanseze servicii de telefonie de acest tip si pe alte piete din Europa si restul lumii, a precizat purtatorul de cuvant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.