Atat de cotropitoare in populatia planetei este durerea de spate incat se organizeaza mari congrese. Asistent universitar dr. Toma Papacocea, neurochirurg apreciat la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, explica hernia de disc. Exista in ra
Atat de cotropitoare in populatia planetei este durerea de spate incat se organizeaza mari congrese. Asistent universitar dr. Toma Papacocea, neurochirurg apreciat la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, explica hernia de disc.

Exista in randul populatiei ideea cum ca atunci cand te dor salele, e bine sa te infasori cu o blanita de iepure sau sa te incingi cu un sal de lana. In realitate caldura nu face bine in durerile de mijloc, eventual caldura e buna cand sunt dureri pricinuite de organele abdomenului. Prin canalul osos al coloanei vertebrale ies radacinile nervoase acompaniate de vase prin care circula sangele. Daca se pune caldura salelor dureroase, aceasta produce o vasodilatatie, la nivelul coloanei se dilata vasele, care insotesc radacinile nervoase. Cum prin canalul osos al coloanei vertebrale e o veritabila inghesuiala de nervi si vase, daca vasele se dilata preseaza si mai mult nervii si durerea sporeste. Medicina moderna atrage atentia ca interventia chirurgicala in hernia de disc trebuie lasata ca ultima solutie. Pana atunci trebuie incercat un tratament clasic. Atat in lumbago, cat si in lombosciatica, situatie in care durerea a coborat si in picior, bolnavul trebuie sa stea in repaus la pat. In situatie de criza, el trebuie sa se trateze cu medicamente antiinflamatoare, nesteroidiene, fie sub forma de supozitoare, de pilule, fie de injectii. Daca este cazul trebuie sa se recomande si antiinflamatoare mai puternice cum sunt cele steroidiene, adica derivate de cortizon, injectii sau pilule. Ele sunt mai eficiente, dar si efectele secundare sunt mai puternice, in principal, ele aduc suferinte digestive. La aceasta strategie medicamentoasa trebuie sa se adauge si medicamente de scadere a contracturii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.