Una dintre cele mai moderne unitati de invatamant pentru agentii de politie din Romania va implini, peste doua zile, 32 de ani de functionare. Centrul de formare si perfectionare a pregatirii agentilor de politie ""Nicolae Golescu"" Slatina a fos

Una dintre cele mai moderne unitati de invatamant pentru agentii de politie din Romania va implini, peste doua zile, 32 de ani de functionare.

Centrul de formare si perfectionare a pregatirii agentilor de politie ""Nicolae Golescu"" Slatina a fost infiintat la
1 mai 1974, sub titulatura de Scoala Militara pentru pregatirea subofiterilor de militie.
TRANSFORMARI. Amplasat in cazarma fostului Regiment 3 Dorobanti Olt, pe platoul din imediata vecinatate a raului Olt, Centrul a suferit, pe parcursul anilor, multiple transformari care s-au regasit in dezvoltarea si modernizarea activitatii didactice, logistice si organizatorice. Capacitatea de scolarizare anuala este de pana la 7.000-8.000 de locuri, iar pe serie de maxim 800, iar durata studiilor difera in functie de tipul cursului si specialitatea acestuia, incepand cu o saptamana, pana la trei luni.
DOTARI. Centrul dispune de sase sali documentare, trei laboratoare de informatica cu 60 de calculatoare, un laborator criminalistic si o sala de investigari criminalistice asistata de calculator, precum si 22 de sali de clase. La dispozitia cursantilor se gaseste si o baza sportiva ce cuprinde o sala de sport, terenuri de sport, bazin de inot, acoperit, bazin de inot in aer liber, sauna pentru recuperare, sala de fitness ultramoderna, ce urmeaza a fi data in folosinta la data de 28 aprilie 2006, poligon de tir cu patru linii de tragere. Centrul dispune de spatii de cazare modernizate in doua pavilioane cu patru nivele, sali de mese cu capacitate de 460, respectiv 500 de locuri, o biblioteca generala in inventarul careia sunt inregistrate peste 24.000 de carti.

URARI DE LA SEFII DIRECTI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.