Barbatii bogati au mai multe probleme cu greutatea decat cei saraci. Motivul: persoanele cu venituri mari au job-uri care nu implica activitate fizica. O echipa de cercetatori de la Institutul Canadian de Informare asupra Sanatatii a ajuns la co

Barbatii bogati au mai multe probleme cu greutatea decat cei saraci. Motivul: persoanele cu venituri mari au job-uri care nu implica activitate fizica.

O echipa de cercetatori de la Institutul Canadian de Informare asupra Sanatatii a ajuns la concluzia ca greutatea corporala a barbatilor creste in functie de veniturile lor. Potrivit studiului, bazat pe analiza mai multor anchete internationale, in cazul femeilor, situatia materiala nu influenteaza masa corporala a acestora. Dimpotriva, femeile din clasa de mijloc sunt mai grase decat femeile bogate.
EXPLICATII. De ce situatia barbatilor este diferita? Autorii studiului subliniaza faptul ca barbatii din clasa cu venituri scazute au meserii care le solicita foarte mult efort fizic. Aceasta activitate fizica ii ajuta sa isi tina sub control greutatea. In schimb, barbatii instariti au meserii care nu implica efort fizic intens. In plus, unii dintre cei care nu au grija zilei de maine obisnuiesc sa manance mult, foarte frecvent la restaurant sau la ore nepotrivite.
Desi adultii care nu au probleme financiare isi permit sa practice unele activitati fizice si sa aiba o alimentatie diversificata (bogata in fructe, legume, proteine de calitate), totusi stresul, orele suplimentare petrecute la birou ii predispun la ingrasare.
De asemenea, persoanele cu venituri medii si mari utilizeaza frecvent automobilul, ceea ce contribuie la aparitia obezitatii. Mersul pe jos, deplasarile cu bicicleta si urcatul scarilor sunt activitati care previn acumularea kilogramelor.

DISCRIMINARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.