Doua companii germane au dezvoltat un robot-tanc capabil sa detecteze arme nucleare, biologice si chimice. Va fi folosit, alaturi de alte modele de roboti, la securitatea Cupei Mondiale din Germania, din acest an. Germania nu vrea sa se lase mai
Doua companii germane au dezvoltat un robot-tanc capabil
sa detecteze arme nucleare, biologice si chimice. Va fi folosit, alaturi de alte modele de roboti, la securitatea Cupei Mondiale din Germania, din acest an.

Germania nu vrea sa se lase mai prejos in competitia robotica si prezinta un model de robot care va fi folosit in timpul Campionatului Mondial de fotbal, care va incepe peste cateva saptamani. Companiile Robowatch si Diehl BGT Defence au dezvoltat modelul Asendro, care seamana cu un mic tanc, dotat cu camere video. Acesta poate fi trimis in zone periculoase si sa detecteze arme NBC (nucleare, biologice sau chimice). Poate fi controlat de la distanta, cu un laptop, viteza maxima atinsa fiind de 15 km/h.
""Asendro este un dispozitiv de lupta impotriva terorismului"", a declarat Ulf Stremmel, managerul societatii Robowatch Technologies.
Robotul cantareste 50 kg si poate controla fara intrerupere, timp de 12 ore, o suprafata de pana la 10.000 de metri patrati. Poate urca scari si este prevazut cu un brat cu care apuca obiectele ""suspecte"". Pretul sau: 80.000 de euro, dar compania producatoare este dispusa si la inchiriere. Potrivit unor declaratii ale organizatorilor evenimentului, care va incepe in luna iunie, la München, printre ""paznici"" se vor afla 20 de roboti, Asendro fiind doar unul dintre modele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.