Dupa ce a recunoscut ca a fost implicat in trucarea unor partide din campionatul belgian pe vremea cand evolua la Lierse, fotbalistul roman Marius Mitu a fost miercuri inculpat oficial in acest dosar, alaturi de alti doi fosti coechipieri, Laurent Fa
Dupa ce a recunoscut ca a fost implicat in trucarea unor partide din campionatul belgian pe vremea cand evolua la Lierse, fotbalistul roman Marius Mitu a fost miercuri inculpat oficial in acest dosar, alaturi de alti doi fosti coechipieri, Laurent Fassotte si Cliff Mardulier.

ACUZATIE. Desi intre timp ajunsese la Anderlecht, Mitu, care a jucat in tara la Universitatea Craiova si la Rocar, a fost dat afara instantaneu de formatia din Bruxelles dupa izbucnirea scandalului. Potrivit cotidianului Het Laatste Nieuws, Mitu, Fassotte si Mardulier sunt inculpati pentru coruptie pasiva. Acelasi ziar a mentionat ca alti sase jucatori de la Lierse si antrenorii Patrick Deman si Paul Put risca sa fie inculpati in urmatoarele zile. Dupa toate probabilitatile, persoanele inculpate risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si doi ani. Ancheta a fost demarata in urma cu aproximativ patru luni si vizeaza mai multe cluburi din campionatul Belgiei, prima si a doua liga, printre care Lierse si La Louviere. Acestea sunt suspectate ca ar fi trucat mai multe meciuri, sub indrumarea unui om de afaceri de origine chineza. Pus pe liber de Anderlecht Bruxelles, Mitu este in prezent dorit de formatia ucraineana Metalurg Donetk, cu care este foate aproape sa semneze un contract. (Dragos Stoica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.