Procentul alocat medicinei dentare a scazut de la 4,5% la 1% din totalul bugetului de asigurari sociale de sanatate, avertizeaza presedintele Colegiului Medicilor Dentisti al Municipiului Bucuresti (CMDMB), dr. Alexandru Brezoescu. In Bucurest
Procentul alocat medicinei dentare a scazut de la 4,5% la 1% din totalul bugetului de asigurari sociale de sanatate, avertizeaza presedintele Colegiului Medicilor Dentisti al Municipiului Bucuresti (CMDMB), dr. Alexandru Brezoescu.


In Bucuresti profeseaza aproximativ 3.870 de medici dentisti, dintre acestia au incheiat contracte cu Casa de Asigurari numai 470. Motivatia medicilor este ca exista o disproportie intre volumul pachetului de servicii si suma alocata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Potrivit dr. Alexandru Brezoescu, in Bucuresti, un medic specialist are alocat lunar un plafon de 11 milioane de lei, un medic cu aviz de libera practica - cu 10% mai putin, iar un medic primar primeste cu 20% mai mult din aceasta suma. El a mentionat ca aceasta suma se epuizeaza in cel mult zece zile. In aceasta situatie, un medic dentist nu poate supravietui din suma alocata de CNAS, a opinat dr. Brezoescu. El a adaugat ca din aceiasi bani ar putea fi asigurat costul pentru doua proteze totale si una partiala.
In opinia reprezentantilor CMDM, prelungirea vechiului contract-cadru pana la 31 decembrie 2006 presupune un plafon insuficient si tarife mici. O carie simpla este asigurata la 196.000 de lei, iar pretul real este de 400.000-500.000 de lei. In pachetul minim de servicii anuntat de ministrul Sanatatii ar trebui incluse si unele servicii, cum ar fi urgentele stomatologice majore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.