Nu stiu cum se face ca medicina a ajuns la o concluzie surprinzatoare. Manechinele frumoase si emancipate sufera in mare proportie de endrometioza, boala in care mucoasa uterului porneste aiurea si se depune anormal pe ovare, pe organele digestiv
Nu stiu cum se face ca medicina a ajuns la o concluzie surprinzatoare.

Manechinele frumoase si emancipate sufera in mare proportie de endrometioza, boala in care mucoasa uterului porneste aiurea si se depune anormal pe ovare, pe organele digestive, pe vezica urinara, pe acel invelis interior al abdomenului numit peritoneu, provocand dureri grele si alte neplaceri. Doctor Anca Simionescu, medic primar in obstretica-ginecologie la Maternitatea Filantropi, explica aceasta boala numita endrometioza, care este prima cauza de dureri resimtite de femei. Dr. Anca Simionescu este un medic conectat la ultimele realizari ale stiintei medicale, nu numai datorita specializarii de cinci ani facuta la o mare clinica din Paris, ci si datorita activitatii de scriere a unor carti medicale cum ar fi ultimul tratat semnat de ea, in care imbina inspirat ginecologia cu stiinta cromozomilor. Mucoasa uterului se elimina la ciclu. Dar la unele femei, mucoasa printr-un reflux iese prin trompe si ajunge sa se depuna in mod nefiresc pe ovare, intestine, vezica etc. Mucoasa depusa aiurea pe aceste zone se poarta ca un endometru, adica precum o mucoasa de uter si sangereaza la ciclu, ajungandu-se la situatii stranii in care mucoasa uterului se depune si pe plaman, suferinda scuipand sange. Bolnavele de endrometioza au dureri mari inainte sau in timpul menstruatiei, actul sexual este dureros, ajung si la infertilitate, iar endrometioza poate da si chisturi ovariene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.