Toate dulciurile sunt periculoase pentru dinti? Fals. Ciocolata amaruie, care are un continut de minimum 70% cacao, este chiar folositoare pentru dinti. Pentru ca boabele de cacao contin niste substante cu proprietati antimicrobiene, care distrug
Toate dulciurile sunt periculoase pentru dinti? Fals. Ciocolata amaruie, care are un continut de minimum 70% cacao, este chiar folositoare pentru dinti. Pentru ca boabele de cacao contin niste substante cu proprietati antimicrobiene, care distrug bacteriile din cavitatea bucala si impiedica aparitia cariilor.
Alaptatul poate deforma sanii? Adevarat. Forma sanilor se schimba atat in timpul sarcinii, cat si in perioada alaptatului.
Durerile menstruale pot fi cauza infertilitatii? Fals. Durerile menstruale nu au nici o legatura cu fertilitatea. Mai mult, durerile care insotesc menstruatia arata ca a avut loc ovulatia. Totusi, in unele cazuri, durerile menstruale puternice si durerile care apar in timpul relatiilor sexuale pot fi la originea unor afectiuni (endometrioza, fibrom). De aceea, un examen medical ar fi potrivit.
Pentru a potoli foamea este suficient sa mancam un mar sau o portocala? Fals. Merele si alte fructe nu potolesc foamea, ci, dimpotriva, cresc pofta de mancare. Senzatia de foame poate fi combatuta pentru scurt timp cu ajutorul unei cesti de ceai verde neindulcit.
Toate fructele sunt bogate in vitamina C? Fals. Unele fructe contin cantitati mari de vitamina C (portocalele, mango, kiwi - intre 30 si 200 mg/100 g). Merele, perele, bananele contin mai putina vitamina C - intre 10 si 100 mg. Pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamina C trebuie sa consumam fructe cat mai diversificate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.