Teoriile conspirationiste despre atacurile de la 11 septembrie 2001 continua sa faca valuri. Ultimele ""dezvaluiri"" senzationale ale conspirationistilor sustin ca cele doua Turnuri Gemene din New York s-au prabusit prin demolare controlata. La

Teoriile conspirationiste despre atacurile de la 11 septembrie 2001 continua sa faca valuri. Ultimele ""dezvaluiri"" senzationale ale conspirationistilor sustin ca cele doua Turnuri Gemene din New York s-au prabusit prin demolare controlata.

La o saptamana dupa ce autoritatile americane au dat publicitatii o noua serie de inregistrari audio cu apelurile de urgenta ale victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, un profesor american socheaza lumea incercand sa demonstreze ca, de fapt, cele doua blocuri-turn ale World Trade Center din New York au fost ""ticsite"" cu explozibili, acest lucru facand posibila prabusirea constructiilor.
Steven E. Jones, profesor la departamentul de Fizica si Astronomie de la Universitatea Brigham Young din orasul american Provo, a redactat un studiu documentat, 70 de pagini, referitor la cauzele care au dus la prabusirea celor doua Turnuri Gemene in ""martea neagra"". Profesorul sustine ca cele doua turnuri gemene nu s-au prabusit neaparat din cauza impactului cu avioanele kamikaze si a incendiului izbucnit, ci, mai ales, din cauza unor asa-numite ""incarcaturi explozive"" ascunse in scheletul de otel al Turnurilor Gemene.
DEFLAGRATII CONTROLATE. Jones porneste, in demonstratia sa, de la varianta oficiala prezentata de Statele Unite imediat dupa atentate. El aminteste, in context, ca un factor important in teoria sa il reprezinta un al treilea bloc-turn (numit WTC 7), aflat in apropierea Turnurilor Gemene, care a cazut in aceeasi zi, fara sa fi fost lovit de vreun avion.
WTC 7, unul dintre cei mai inalti zgarie-nori din complexul WTC din New York, era o cladire sofisticata si avea o inaltime de 174 de metri si 47 de etaje. Construita in 1985, cladirea era, la momentul prabusirii sale, administrata, intre altii, de primarul de atunci al New York-ului, Michael Giuliani. Ea adapostea in 2001 numai cateva agentii guvernamentale si institutii financiare, intre altele Fiscul si Serviciul Secret.
Jones este convins ca acest WTC 7 s-a prabusit din aceleasi cauze ca si Turnurile Gemene, chiar daca autoritatile americane sustin ca o demolare asistata a acestui bloc-turn fusese anuntata cu cativa ani inainte si chiar programata pentru acea zi fatidica, 11 septembrie 2001.
Profesorul sugereaza ca incendiul izbucnit in Turnurile Gemene dupa coliziunea avioanelor kamikaze nu ar fi fost atat de puternic incat sa topeasca scheletul de metal al cladirilor. El noteaza ca o structura de otel ""incepe sa se topeasca la o caldura de cel putin 425 de grade Celsius si sa se dezintegreze dupa ce caldura depaseste 650 de grade, iar topirea definitiva intervine in momentul in care temperatura (provocata de arderea hidrocarburilor) ajunge la 1.500 de grade"".
Analizand culoarea metalului topit la unul dintre cele doua turnuri gemene - galben spre alb, profesorul sustine ca aceste nuante sunt specifice unui metal aflat in topire la circa 1.000 de grade Celsius. ""Daca arde ziua, aluminiul topit pare argintiu spre gri, in timp ce fierul topit este de culoare galbena spre alb"", spune Jones.
Din studiile sale, profesorul concluzioneaza ca ipoteza demolarii controlate ar trebui luata in seama de autoritati, mai ales ca, dupa 11 septembrie 2001, tot mai multe teorii conspirationiste au incercat sa explice cum a fost posibila ""martea neagra"".

IPOTEZA. Incarcaturi explozive?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.