Mai mult de trei milioane de persoane au manifestat ieri in Franta impotriva controversatei legi a primei angajari, mobilizare exemplara, echivalenta celei din data de 28 martie, care a fost considerata ""istorica"" de sindicate. Potrivit datelor
Mai mult de trei milioane de persoane au manifestat ieri in Franta impotriva controversatei legi a primei angajari, mobilizare exemplara, echivalenta celei din data de 28 martie, care a fost considerata ""istorica"" de sindicate.

Potrivit datelor oficiale, in toata Franta au manifestat 1.028.000 de persoane, dintre care 84.000 la Paris. Sindicatele au numarat insa mai mult de trei milioane de protestatari, dintre care 700.000 doar in Capitala. Acestea sunt cele mai importante miscari de strada care au avut loc in Franta in ultimii 20 de ani. Protestele, organizate in mai mult de 200 de orase franceze, au ca scop presarea Executivului de la Paris in vederea reluarii negocierilor pe marginea legii care permite angajatorilor sa concedieze mai usor tinerii in primii doi ani de la absolvirea studiilor superioare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.