Pensionarii vor primi luna aceasta un ajutor banesc de la stat. Tinand cont ca aprilie e luna pacalelilor, guvernantii s-au gandit sa ofere unei categorii defavorizate de romani 50 de lei noi in plus la pensie. Suma, care va fi acordata o
Pensionarii vor primi luna aceasta un ajutor banesc de la stat. Tinand cont ca aprilie
e luna pacalelilor,
guvernantii s-au gandit sa ofere unei categorii defavorizate de romani 50 de lei noi in plus
la pensie.


Suma, care va fi acordata o singura data in acest an, nu va intra in buzunarele tuturor pensionarilor. Conform proiectului de hotarare care ar putea fi aprobata azi in sedinta de Guvern, pensionarii al caror cuantum al pensiei pentru luna aprilie este de pana la 200 lei (1.376.657 persoane) vor primi 50 de lei noi in plus, o singura data in acest an. Cei putin mai instariti, adica pensionarii care iau in aprilie o pensie de peste 200 de lei noi, dar nu mai mare de 305 lei noi (1.103.503 persoane), vor primi numai 40 de lei noi ajutor financiar. Batranii care traiesc de pe o zi pe alta ar putea sa-si cumpere din acesti bani cate o paine in fiecare zi pana la finele anului. Despre o masa de Pasti sau un miel nici nu poate fi vorba. Nici macar intretinerea nu poate fi acoperita din 50 RON.
MITING. Guvernantii vin insa cu alte promisiuni, si anume cresterea punctului de pensie in toamna. In replica, pensionarii au anuntat o miscare de protest in Capitala la 9 mai. Pana acum, batranii din mai multe orase ale tarii au protestat in strada fata de lipsa masurilor sociale luate de autoritati. Peste 50 de pensionari tulceni s-au intalnit ieri cu prefectul judetului, Chirica Lefter. Acestia au avertizat autoritatile judetene ca vor declansa proteste, din cauza greutatilor materiale cu care se confrunta. Persoanele de varsta a treia care au luat cuvantul in timpul sedintei s-au aratat nemultumite din cauza indemnizatiilor mici pe care le primesc, ele sustinand ca banii nu le ajung sa-si plateasca datoriile la intretinere, utilitati si medicamente.
DISCUTII. ""Numarul celor care vor beneficia de ajutorul de la Guvern, care va depinde de marimea pensiei, si cuantumul ajutorului banesc sunt aspecte care vor fi stabilite in cadrul sedintei de guvern. In orice caz, anticipez ca peste trei milioane de pensionari vor beneficia de aceasta suma de bani. Probabil ca doar persoanele cu pensii cuprinse intre 2,5 si 3 milioane de lei vor primi ajutorul banesc"", a declarat luni Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).
Presedintele CNPAS a mai spus ca, in a doua parte a anului, Guvernul va lua in discutie o posibila majorare a valorii punctului de pensie, printr-o rectificare a bugetului de asigurari sociale de stat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.