Emotii, lacrimi (cand de bucurie, cand de necaz), invitati de onoare, muzica buna, sampanie, atmosfera de sarbatoare. Asa a fost cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor UNITER gazduita de Sala Mare a TNB. Cu invitati de onoare, fie ei cu sange alb

Emotii, lacrimi (cand de bucurie, cand de necaz), invitati de onoare, muzica buna, sampanie, atmosfera de sarbatoare. Asa a fost cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor UNITER gazduita de Sala Mare a TNB.

Cu invitati de onoare, fie ei cu sange albastru ori cu inalt rang in stat, a debutat speach-ul presedintelui UNITER si amfitrionului Galei, Ion Caramitru, vizibil marcat de importanta momentelor festive, dar si de faptul ca UNITER nu mai are, deocamdata, un sediu.
DISCURSURI. Unii premianti s-au limitat la cuvinte putine si laconice (ca tot amintea Caramitru ca programul televiziunii e unul care se cere respectat cu strictete) - in aceasta categorie i-am include pe castigatorii premiilor pentru cel mai bun actor in rol principal si secundar (Victor Rebengiuc, respectiv Constantin Draganescu). Altii au facut deliciul publicului, ignorand cele 60 de secunde, timpul acordat fiecarui laureat. Il numim pe Florin Piersic, care dupa ce a primit premiul din mainile propriului fiu, n-a vrut cu nici un chip sa multumeasca doar gestual, asa cum ii sugerase Pinoa€¦ Miscatoare cuvintele lui Misu Fotino (Premiul pentru intreaga activitate), la fel cum de mult bun simt a fost interventia lui Nicu Alifantis (premiul special pentru muzica de teatru), care a declarat ca mari muzicieni, ca Mircea Florian si Dan Andrei Aldea, ar fi meritat sa primeasca acest premiu inaintea lui. Radu Afrim, castigatorul Premiului pentru cea mai buna regie, a spus ca bucuria ii este dublata de admiratia pentru ceilalti doi mari regizori, alaturi de care a fost nominalizat: Victor Ion Frunza si Alexandru Tocilescu.
LAURI. Riscul este asumat din start, atunci cand te apuci sa enumeri o lista din care sigur vei sari pe cineva. Iertare eventualilor omisi si felicitari tuturor laureatilor: Valeria Seciu, Doina Papp, Adriana Grand, Ada Milea, Cezarina Udrescu, Liliana Tomescu, Elisabeta Pop, Peter Hilda, Tamara Susoi, Alina Moldovan, George Banu, Ion Caramitru, Stefan Caraman, Viorel Penisoara Stegaru, Dinu Cernescu, Nicu Constantin, Lucian Ifrim, Mihai Ciuca, Alex Mihail, Dominic Dembinski, Horia Davidescu, Eustatiu Gregorian, Tompa Gabor, Constantin Chiriac. Nu intamplator l-am lasat la urma pe artizanul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, pentru ca in aceasta capitala europeana a culturii va avea loc Gala UNITER 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.