Senatorul Serban Mihailescu (foto), fost secretar general al Guvernului Adrian Nastase, a fost audiat ieri la Departamentul National Anticoruptie, pentru prima oara in calitate de invinuit. Declaratia lui s-a intins pe parcursul mai multor ore, p
Senatorul Serban Mihailescu (foto), fost secretar general al Guvernului Adrian Nastase, a fost audiat ieri la Departamentul National Anticoruptie, pentru prima oara in calitate de invinuit.

Declaratia lui s-a intins pe parcursul mai multor ore, politicianul parasind cladirea DNA in jurul orei 13:30. Potrivit unor surse judiciare, el a continuat sa sustina ca nu are nici o legatura cu acuzatiile formulate impotriva lui. Parlamentarul este cercetat pentru ca si-ar fi folosit influenta si autoritatea presupuse de functia de vicepresedinte PSD pentru a obtine ilegal 11 arme de vanatoare, in primavara anului 2002. Armele au fost evaluate la peste 250 de milioane de lei vechi. Ancheta a pornit in urma denuntului facut din inchisoare de fostul sau consilier personal, ""crapul"" Fanel Pavalache. Acesta a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru trafic de influenta in legatura cu ""afacerea BIR"", ancheta care nu s-a finalizat cu prinderea vreunui ""rechin"" al coruptiei. La 15 martie a fost declansata urmarirea penala impotriva lui Mihailescu. La prima intalnire cu procurorii (din 20 martie), Mihailescu a solicitat un termen pentru aparare, nu inainte insa de a nega tot. (V.F., M.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.