Institutul de Studii Politice Conservatoare (ISPC) a organizat ieri dezbaterea ""Manipularea prin presa"", eveniment prin care s-a marcat lansarea publica a institutului.

Aflat sub egida unui Consiliu Director, al carui presedinte este liderul PC, Dan Voiculescu, ISPC isi propune reconstituirea marilor teme ale doctrinei conservatoare si recuperarea valorilor traditionale - familia, biserica, scoala. ""Una dintre principalele directii ale institutului este recuperarea doctrinara, in conditiile in care doctrina conservatoare nu si-a gasit locul, dupa 1990, pe esichierul politic"", a declarat directorul executiv al ISPC, Laurentiu Vlad.
ANALIZA. In cadrul dezbaterilor, la care au participat analisti politici si jurnalisti, prof. James Humphreys, specialist in consultanta politica si comunicare la Universitatea Kingston din Marea Britanie, comentator politic pentru BBC, Sky si ITN, a facut o ampla analiza a tehnicilor de manipulare prin presa. Prof. Humphreys a spus ca tehnicile de manipulare a presei functioneaza in fiecare tara din lume. El a remarcat ca unul dintre cele mai dificile aspecte cu care se confrunta politicienii este legat de analizarea formelor de manipulare, in conditiile in care principala problema este limitarea acestui fenomen. In opinia sa, ""moda"" manipularii prin presa tinde sa devina depasita in Europa. Participantii la dezbatere au cazut de acord ca cele mai uzitate tehnici de manipulare a informatiilor publice sunt cele din campaniile electorale. (L. Dimancea)