Grasimile, fainoasele, dulciurile, painea sunt de obicei eliminate cand tinem o cura de slabire. Deseori uitam ca si bauturile alcoolice pun in pericol silueta intrucat contin foarte multe calorii. Nutritionistii sunt de parere ca renuntarea la al

Grasimile, fainoasele, dulciurile, painea sunt de obicei eliminate cand tinem o cura de slabire. Deseori uitam ca si bauturile alcoolice pun in pericol silueta intrucat contin foarte multe calorii.

Nutritionistii sunt de parere ca renuntarea la alcool este obligatorie pe durata unei cure de slabire. Un gram de alcool contine 7 calorii, iar un pahar dintr-o bautura obisnuita contine in medie 10 grame de alcool pur. Concret, cand bem un pahar de vin, o cupa de sampanie sau o cutie de bere, dobandim aproximativ 70 de calorii. Mai mult decat atat, cand bem o jumatate de sticla de vin este ca si cum am fi mancat aproximativ 16 cuburi de zahar sau o jumatate de paine.
CALORII. Alcoolul con-tine asa-numitele ""calorii goale"", care nu au nici un rol in metabolism. Aceste calorii nu sunt utilizate nici in activitatea musculara, nici in arderile interne. De fapt, molecula de alcool este arsa in organism fara a se obtine vreun beneficiu. Dimpotriva, cand consumam alcool, se reduce cantitatea grasimilor arse in organism. De aceea, alcoolul favorizeaza stocarea grasimilor si deci ingrasarea. Cand consumului de alcool i se adauga o dieta bogata in grasimi, obezitatea este asigurata.
GREUTATE. Cei care isi propun sa slabeasca vor renunta asadar la alcool, dar nu-l vor inlocui cu bauturi racoritoare sau sucuri de fructe, care contin la randul lor 100-150 de calorii pe pahar. Ideale sunt apa, ceaiul neindulcit sau foarte putin indulcit si sucul de rosii. Dupa cura de slabire, in faza de mentinere a greutatii, putem bea putin alcool, adica, la sarbatori, un pahar de vin sec. Oricum, vinul in cantitati mici este recunoscut drept un factor de protectie a inimii si a vaselor de sange. Important este sa nu depasim limita de un pahar pe zi pentru femei si doua pahare pentru barbati. Tot ce depaseste aceste cantitati inseamna o amenintare pentru ficat, stomac, creier, cavitate bucala...

REGULI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.