Timp de peste 15 ani, multi militari straini ""travestiti"" in afaceristi au fost lasati de serviciile noastre secrete sa ""zburde"" liberi prin economia romaneasca. Rarele cazuri in care s-a produs devoalarea identitatii lor reale au fost doar niste

Timp de peste 15 ani, multi militari straini ""travestiti"" in afaceristi au fost lasati de serviciile noastre secrete sa ""zburde"" liberi prin economia romaneasca. Rarele cazuri in care s-a produs devoalarea identitatii lor reale au fost doar niste reglari de conturi, de care nu au fost straini atat serviciile, cat si unii politicieni.

Daca ar fi sa ne luam doar dupa imaginea serviciilor de informatii popularizate prin filmele de aventuri, ar trebui sa-i consideram pe agentii secreti niste adevarati eroi care lupta pe frontul invizibil, aparandu-si patria si interesele ei majore. Din pacate, asta se intampla doar in filme. Realitatea este mult mai complexa si, de foarte multe ori, deosebit de ciudata. Iar in privinta ""serviciilor"" romanesti, situatia este de-a dreptul confuza. Simpla enumerare a operatiunilor de contrabanda care s-au derulat in ultimii 15 ani demonstreaza ca formidabilii nostri agenti secreti au fost de cele mai multe ori doar niste jalnici figuranti. Daca adaugam ""tunurile"" date cu ocazia unor privatizari, bancile devalizate si toate celelalte afaceri de criminalitate economico-financiara, care au proliferat nestingherite, vom avea imaginea unor servicii speciale, deosebit de costisitoare, care au dormit in cizme pe banii statului.

VICEAMIRALUL. Shimon Naor (centru), protagonistul afacerii ""Arme pentru embargo""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.