Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei va incepe elaborarea caietului de sarcini privind procedurile de acordare a licentelor pentru servicii de telefonie mobila de generatia a treia (3G). Caietul de sarcini va fi ofer

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei va incepe elaborarea caietului de sarcini privind procedurile de acordare a licentelor pentru servicii de telefonie mobila de generatia a treia (3G).

Caietul de sarcini va fi oferit spre consultare publica peste o luna si va fi disponibil timp de 30 de zile, cand cei interesati vor putea veni cu observatii.
""Spre deosebire de prima licitatie 3G, desfasurata in 2004, de aceasta data vom elimina barierele de ordin financiar"", a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. In cazul primei licitatii, participantii nu se puteau inscrie la licitatie decat daca aveau activitate in domeniul comunicatiilor electronice si o cifra de afaceri de minimum 300 milioane de euro.

PLATA. Castigatorul va plati un pret similar cu cel din 2004, respectiv 35 milioane de dolari. Suma va fi achitata in sase transe, prima fiind in valoare de 10,5 milioane dolari, in termen de 120 de zile de la data acordarii licentei, iar urmatoarele cinci transe egale, in valoare de 4,9 milioane de dolari, vor fi achitate anual, timp de cinci ani, incepand cu 2007. In Romania detin licente 3G operatorii Connex Vodafone si Orange.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.