Omul de afaceri Marian Alexandru Iancu (foto) a venit ieri la Tribunalul Bucuresti, in jurul orei 14:00, pentru judecarea propunerii de arestare facuta pe numele sau de Parchetul General. Nici nu a coborat bine din Jeep-ul Grupului de firme pe care i

Omul de afaceri Marian Alexandru Iancu (foto) a venit ieri la Tribunalul Bucuresti, in jurul orei 14:00, pentru judecarea propunerii de arestare facuta pe numele sau de Parchetul General. Nici nu a coborat bine din Jeep-ul Grupului de firme pe care il patroneaza (VGB), ca a si fost asaltat de jurnalisti: ""Buna ziua! Ce credeti ca va decide instanta astazi?"". Circumspect, afaceristul considerat complice al deja arestatului Ovidiu Tender a dat un raspuns din care reiese ingrijorarea pentru libertatea lui: ""Credeti voi ca este buna?!..."". Apoi nu a mai scos un cuvant si s-a indreptat ""glont"" spre sala de judecata unde avea sa se hotarasca daca va fi sau nu arestat. Usile s-au inchis in spatele lui, iar judecatorul Petre Rosu (acelasi care l-a arestat pe Ovidiu Tender) a inceput judecata.
AVANGARDA. Forfota mare pe holurile instantei si agitatie imprejurul tribunalului. Inca nu se stinsesera ecourile cazului Tender, atunci cand ""complicele"" Iancu si-a trimis avocatii la instanta, precum buzduganul aruncat inainte. Aparatorii sai, printre care se numara parlamentarul Ion Neagu, au ajuns la instanta cu jumatate de ceas mai devreme decat ora stabilita. Aveau bratele pline de dosare. ""Vedeti teancul acesta de dosare? Sunt acte in aparare. Voi combate punct cu punct acuzatiile formulate de procurori. Ne judecam pe fondul cererii, nu am nevoie de tertipuri ca sa castig"", ne-a declarat avocatul Neagu. Aparatorul era aproape sigur ca va reusi sa-l convinga pe judecator ca Marian Iancu nu ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica.
ACUZATIILE. Procurorii DIICOT au cerut arestarea lui Iancu, administrator al Grupului VGB, la scurt timp dupa arestarea patronului SC Tender SA Timisoara. Potrivit anchetatorilor, acesta, prin derularea afacerilor legate de RAFO si Carom, ar fi savarsit, alaturi de Tender, infractiunile de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, constituire si apartenenta la un grup de crima organizata. Prejudiciul in cauza este de 2.700 de miliarde de lei, ce ar fi fost generat prin afacerile pe care le-au derulat ""intr-un triunghi financiar"" in care sunt angrenate societatile comerciale pe care cei doi le controleaza direct sau indirect: SC Tender SA Timisoara, SC VGB Impex SRL si Balkan Petroleum LTD. Procesul a durat cinci ore, jumatate din timp fiind alocat audierii lui Iancu de judecatorul Rosu. ""Am spus adevarul!"", a spus inculpatul la iesirea din sala de judecata. Pentru ca sunt foarte multe aspecte de analizat, pronuntarea unui verdict a fost amanata pana marti, la ora 15:00.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.