Firma Euro Construct Trading a€™98 SRL , ai carei proprietari sunt patronii de Golden Blitz, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, n-a ratat participarea la licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru construirea pasajului suprateran, care va
Firma Euro Construct Trading a€™98 SRL , ai carei proprietari sunt patronii de Golden Blitz, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, n-a ratat participarea la licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru construirea pasajului suprateran, care va uni cartierul Colentina de Pantelimon, proiect pentru care Municipalitatea aloca aproape 14 milioane de euro.

De data asta n-a participat singura, ci in asociere cu SC J&P Avax SA. Oferta lor este de 23.043.438 de lei, fara TVA, consortiul angajandu-se sa finalizeze proiectul in 17 luni.
Firma Euro Construct Trading a€™98 a fost preferata autoritatilor la mai toate licitatiile organizate pe Bucu-resti. S-a aflat si in centrul unui scandal privind repartizarea lucrarilor de refacere a arterelor principale din centrul Capitalei. Constructorul a castigat, in august 2005, un contract in valoare de 22.527.830 euro pentru intretinerea a 20 de strazi si bulevarde principale timp de cinci ani.
Cea de-a doua firma care participa la licitatie, SC Lena Engenharia e Construcoes SA (Spania), ofera un pret de 19.991.487 de lei, fara TVA. Durata de executie a lucrarii este de 24 de luni.
PATRU BENZI. Constructia noii artere va incepe de la actualul capat al Strazii Doamna Ghica (care se intersecteaza cu Strada Heliade intre Vii) si va continua, pe terenul viran de pe malul Lacului Colentina, traversand calea ferata, pana pe Bulevardul Chisinau. Noua artera va avea o lungime de 915 metri, din care 205 metri reprezinta lungimea pasajului care va supratraversa calea ferata (care pleaca de la Gara Obor). Artera va avea patru benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens. Cele doua sensuri de circulatie vor fi despartite de scuaruri, pe care vor fi amenajate spatii verzi. Latimea carosabilului va avea 21 de metri la sol si 14 metri pe pasaj.
Castigatorul licitatiei va fi anuntat la jumatatea lunii aprilie, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in mai.
Municipalitatea va organiza astazi licitatia pentru construirea Pasajului Basarab, proiect in valoare de peste 176 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.