Alianta Civica a Rromilor din Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impreuna cu Federatia Romana de Fotbal vor organiza la 5 aprilie 2006 (ora 16:30), la Sala Polivalenta, un meci demonstrativ de futsal. In cadrul acestui

Alianta Civica a Rromilor din Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impreuna cu Federatia Romana de Fotbal vor organiza
la 5 aprilie 2006 (ora 16:30), la Sala Polivalenta, un meci demonstrativ de futsal.

In cadrul acestui eveniment, in urma discutiilor avute cu reprezentantii UEFA, dar si ai Asociatiei Footbal Against Rasism si Kick it Out, se doreste ca jucatorul Stelei, Banel Nicolita, sa fie desemnat Ambasador Impotriva Rasismului din Centrul si Estul Europei.
PERSONALITATI. La partida din 5 aprilie sunt invitati sa ia parte mai multe celebritati, echipele mixte fiind alcatuite din reprezentanti ai organizatorilor, politicienilor si mass-media. Initiatorii proiectului fac eforturi pentru a-l convinge pe presedintele Traian Basescu sa dea lovitura de incepere. De la eveniment nu va lipsi nici seful delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonnathan Scheele. De asemenea, Patrick Gasser, reprezentant al UEFA, a confirmat participarea.
JUCATORI. Pentru a conferi dinamism partidei de futsal, pe teren se vor confrunta nume cunoscute din fotbalul romanesc, printre care Marius Lacatus, Florin Prunea, Rica Raducanu si Florin Constantinovici, lista fiind in continuare deschisa. Unul dintre invitatii speciali este Ilie Nastase, cunoscut ca primul sportiv roman care a luat atitudine impotriva rasismului indreptat catre jucatorii de tenis de culoare. Implicat in organizarea actiunii, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, nu va participa la partida, intrucat, la acea data, va fi plecat din tara.

MADALIN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.