Valoarea primelor intermediate pe piata de brokeraj din Romania se ridica la un sfert de miliard de euro, potrivit estimarilor revistei PROFIL Asigurari. Fata de 2004 anul trecut, valoarea pietei de brokeraj a avansat cu 82 de milioane de euro. D
Valoarea primelor intermediate pe piata de brokeraj din Romania se ridica la un sfert de miliard de euro, potrivit estimarilor revistei PROFIL Asigurari.

Fata de 2004 anul trecut, valoarea pietei de brokeraj a avansat cu 82 de milioane de euro. Din totalul primelor brute subscrise de asiguratori, 20,5% au fost intermediate de brokeri. Ascensiunea pietei in 2005 s-a datorat introducerii cotei unice de impozitare, cresterii pietei auto si promovarii serviciilor de creditare imbunatatite de catre banci. Potrivit clasamentului realizat de revista de specialitate, liderul pietei de brokeraj in asigurari este MARSH, cu o cota de aproape 9% si prime intermediate de peste 22 de milioane de euro. Locul al doilea este ocupat de PORSCHE BROKER, cu o cota de piata de aproape 8,5% si prime intermediate in valoare de aproape 21 de milioane de euro. Cu o cota de piata de aproape 7%, ASIGEST se situeaza pe pozitia a treia, valoarea primelor intermediate ajungand la aproximativ 17 milioane de euro. (Iohanna Onaca Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.