Asteptarea s-a incheiat. De la ora 20:45, doar euroderby-ul Rapid - Steaua va mai conta. Timp de aproape doua ore, batrana arena din Giulesti va concentra toate orgoliile si foamea de performanta a unor echipe care au readus la lumina fotbalul roma

Asteptarea s-a incheiat. De la ora 20:45, doar euroderby-ul Rapid - Steaua va mai conta. Timp de aproape doua ore, batrana arena din Giulesti va concentra toate orgoliile si foamea de performanta a unor echipe care au readus la lumina fotbalul romanesc.

Armatele lui Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu vor disputa in aceasta seara un meci care a strans toate superlativele posibile si care rescrie istoria unui fotbal care parca uitase sa respire. Dincolo de orice amanunt, ""dubla"" Rapid - Steaua va oferi Romaniei o semifinalista de cupa europeana.
EVENIMENT. Prima intalnire dintre doua echipe romanesti din istoria participarilor noastre in competitiile UEFA a creat in aceste zile o adevarata isterie. Turul din Giulesti a devenit evenimentul ultimilor ani chinuiti de lipsa performantei adevarate. Prin intermediul celor doua echipe, Europa va fi conectata la realitatea din ce in ce mai optimista a fotbalului romanesc. Spectacolul rapidisto-stelist va fi transmis in direct si in Germania, iar Niculae, Buga, Radoi sau Dica vor fi transformati in vedete de intreaga presa europeana care asteapta cu admiratie si cu mare curiozitate sfertul de finala romanesc. ""Derby electric la Bucuresti"", a titrat renumita agentie France Press in avancronica partidei din Giulesti. ""Derby-ul de la Bucuresti, dintre Rapid si Steaua, care se va disputa intr-o ambianta electrica, constituie principalul cap de afis al sferturile de finala"", noteaza francezii.
DUEL. Pe langa declaratiile belicoase, amenintarile si pregatirile specifice mai mult unui razboi, ultimele doua zile au fost dominate de un adevarat recital de bun simt si de fair-play oferit de antrenorii Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu. Doi dintre tehnicienii de varf ai noului val au mutat atentia de la dusmanie si rasism la duelul de pe gazon, cel care va conta cu adevarat. Lipsiti de cate doi jucatori exponentiali, Maldarasanu si Karamyan, pe de o parte, Bostina si Iacob, pe de alta.
FANI. In tribune se anunta o atmosfera senzationala. Pe langa cei 13.000 de rapidisti, in Giulesti vor fi si peste 2.000 de suporteri stelisti, in pofida faptului ca ei au primit, in urma protocolului, doar 850 de bilete. Cu toate acestea, ei trebuie sa fie foarte atenti pentru a nu atrage sanctiuni asupra cluburilor.

""Nu e razboi. E sarbatoare""

Jurnalul National: Cum priveste Rapidul marele meci cu Steaua?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.