In momentul in care dumneavoastra cititi aceste randuri, Alain Robert, supranumit ""Omul Paianjen"", se afla la inchisoare. Are de ispasit, in Houston (SUA), o pedeapsa de zece zile. Francezul Alain Robert are o pasiune nebuna pentru catarari. C

In momentul in care dumneavoastra cititi aceste randuri, Alain Robert, supranumit ""Omul Paianjen"", se afla la inchisoare. Are de ispasit, in Houston (SUA), o pedeapsa de zece zile.

Francezul Alain Robert are o pasiune nebuna pentru catarari. Cu toate ca si-a inceput ""cariera"" in locuri naturale, se pare ca il atrag mai mult cladirile si de aceea este dispus sa-si asume orice risc. Fie ca este un zgarie-nori, un pod urias sau o coloana-monument egipteana, acest curajos cautator de senzatii tari se avanta, adesea fara nici un echipament de protectie, spre orice obiectiv suficient de inalt. Desi sufera de vertij si nu mai are un singur oscior intreg, nimeni si nimic nu-l poate opri pe temerarul francez. Nici macar politia care l-a arestat in nenumarate randuri. De altfel, in momentul in care dumneavoastra cititi aceste randuri, Omul Paianjen este la inchisoare in Statele Unite, intrucat are de ispasit o pedeapsa de zece zile dupa ce a incercat sa escaladeze o cladire din Houston.
INCEPUTURI. Alain marturiseste ca a inceput catararile pe la 11 ani: ""Imi pierdusem cheile si a trebuit sa intru in casa pe fereastra. Insa primul zgarie-nori, in adevaratul sens al cuvantului, l-am «cucerit» in 1999, in Chicago, la cererea unei companii producatoare de ceasuri. Am incercat, am reusit, ba chiar mi-a placut. De fapt sunt atras de toate «inconvenientele» care decurg din escaladarea unei cladiri: dificultatea, inaltimile ametitoare, politistii, inchisoarea, calatoriile. Este pur si simplu fantastic. Iar de cand fac acest lucru am devenit mai receptiv la nou, mai descuiat"", ne-a declarat Omul Paianjen al Frantei.
SUPORT. Printre cele mai dificile obiective pe care Alain le-a urcat se numara Sears Tower, din Chicago si Framatome, din Paris. ""Framatome nu este nici macar pe jumatate din Sears Tower, insa o cladire foarte inalta nu inseamna ca este neaparat si dificila"", a precizat Robert. In toate actiunile sale, francezul se bazeaza pe sprijinul moral al familiei sale. ""Ma bucur de sustinere totala din partea sotiei mele Nicole si a baietilor. Cei trei fii ai mei sunt foarte mandri de mine, chiar daca le este frica de faptul ca mi s-ar putea intampla ceva"", mai spune Alain.

OLE. Mai are pana sus, insa Alain isi saluta admiratorii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.