Conform datelor prezentate de BSA, rata pirateriei software in Romania este de 70%, ceea ce aduce prejudicii de zeci de milioane de dolari companiilor din domeniu, multe firme ""limitandu-si"" business-ul local.

Autodesk intentioneaza sa furnizeze celor care utilizeaza softurile sale de proiectare si alte posibilitati de achizitionare, dupa cum ne-a declarat Christopher Mendoza, Marketing Execution Manager, zona EMEA (foto). Pe langa posibilitatea de a cumpara in leasing produsele (prin reselleri din Romania), compania va veni in sprijinul arhitectilor (si nu numai) cu alte oferte avantajoase, a precizat Mendoza, fara sa dea mai multe detalii deocamdata.

OFERTE. Autodesk a prezentat un up-date major la portofoliul sau de software de proiectare: versiuni imbunatatite pentru 25 de produse destinate designerilor, inginerilor si arhitectilor. Printre produsele prezentate: Autodesk Inventor 11 (proiectare 3D) AutoCAD Mechanical 2007 (desenare si proiectare mecanica), Atodesk Map 3D 2007 (creare si editare pentru profesionistii din domeniul GIS, precum si facilitati geospatiale necesare cartografilor), Revit Building 9 (produs pentru firme de arhitectura si design interior) sau Architectural Desktop 2007 (depsenare si creare de documentatii de proiect). (Alexandru Radescu)