regizor
Absolvent al Facultatii de Teatru/ regie (2000) si al Facultatii de Litere /romana-franceza (1995) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj Spectacolul ""Plastilina"" al Teatrului ""Toma Caragiu"" din Ploiesti, pentru care tanarul
regizor
Absolvent al Facultatii de Teatru/ regie (2000) si al Facultatii de Litere /romana-franceza (1995) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj Spectacolul ""Plastilina"" al Teatrului ""Toma Caragiu"" din Ploiesti, pentru care tanarul regizor Radu Afrim a fost nominalizat la Premiile UNITER, la categoria Cel mai bun regizor, este prezentat, astazi pe scena Teatrului Odeon. Spectacolul lui Afrim a fost remarcat si pentru Cel mai bun rol secundar feminin (actrita Elena Popa pentru rolul Bunica), si figureaza intre primele 5 spectacole in Topul Criticii pe 2005. Piesa ""Plastilina"" de Vasili Sigarev a obtinut premiul britanic pentru teatru ""Evening Standard"" (2002), premiu inmanat chiar de marele dramaturg Tom Stoppard. Radu Afrim imagineaza o lume continuu privata de cate ceva, o lume autentica in care supravietuiesti doar daca stii sa lovesti. ""Plastilina"" este spectacolul viselor din plastilina care se transforma in cosmaruri. Radu Afrim a mai prezentat de curand, pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti, piesa ""joi.megaJoy"" de Katalin Thuroczy. Pentru spectacolul oferit publicului bucurestean, Jurnalul National il declara pe Radu Afrim ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.