O delegatie a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, condusa de ministrul Zsolt Nagy, a participat la Forumul ""Noile tehnologii si francofonia"", desfasurat saptamana trecuta la Timisoara. Ministrul roman a prezidat masa rotunda
O delegatie a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, condusa de ministrul Zsolt Nagy, a participat la Forumul ""Noile tehnologii si francofonia"", desfasurat saptamana trecuta la Timisoara.

Ministrul roman a prezidat masa rotunda cu tema ""Cum contribuie noile tehnologii la dezvoltarea unei societati a cunoasterii"", pe parcursul careia au fost dezbatute idei precum utilizarea francofoniei ca motor pentru imbunatatirea gestiunii drepturilor navigatorului internet, afirmarea rolului cetateanului digital si libera circulatie a ideilor.
EXTINDERE. ""Limba oficiala si limba folosita in cadrul dezbaterilor europene, franceza este vorbita in trei mari orase ale Europei: Bruxelles, Luxembourg si Strasbourg. Cunoasterea activa a limbii franceze va reprezenta deci un veritabil atu pentru Romania in anul 2007. Din ce in ce mai multe site-uri contin versiuni in limba franceza, demonstrand inca o data importanta utilizarii acestei limbi si in spatiul virtual"", a declarat ministrul Zsolt Nagy. La masa rotunda au luat parte personalitati ale vietii politice, universitare si mass-media din tarile francofone, precum si studenti ai Universitatii Politehnice din Timisoara si reprezentanti ai mediului de afaceri local.
Pe parcursul vizitei la Timisoara, ministrul Comunicatiilor a avut o intrevedere cu Andre Jean-Marc Loechel, director al Retelei Europene a Oraselor Numerice, analizand impreuna cu acesta posibilitatea de construire a unei astfel de retele in Romania. (Cristian Ionita)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.