Fostul om de presa, actualmente scriitor crestin, Cornel Constantin Ciomazga, autorul cartii ""Lucrarea"" (lansata acum doi ani), se pregateste zilele acestea pentru o noua calatorie la Sfantul Munte. La cei 50 de ani pe care ii va implini pe 28

Fostul om de presa, actualmente scriitor crestin, Cornel Constantin Ciomazga, autorul cartii ""Lucrarea"" (lansata acum doi ani), se pregateste zilele acestea
pentru o noua calatorie la Sfantul Munte.

La cei 50 de ani pe care ii va implini pe 28 martie, varsta care rupe veacul in doua, asa cum spune chiar scriitorul, acesta va pleca din nou la Muntele Athos, acolo unde, in vara lui 2005, a inceput o ampla documentare pe un fond de documente rare, privind istoria Muntelui Sfant. Propunerea i-a fost facuta chiar de niste parinti ai Sfantului Munte si presupune ""documentarea pe un subiect de exceptie, care face obiectul unei viitoare carti, cuprinzand biografiile spectaculoase ale unor oameni cu viata sfanta, necunoscuti pana acum; istoria locurilor de nevointa ale acestora si perioadele istorice in care au trait. Aceasta noua «lucrare» inseamna, de fapt, aducerea la lumina a unui jurnal ascuns al Athosului, un jurnal «de culise», scris timp de sute de ani, de sute de calugari carturari, generatie de generatie, ca o stafeta neintrerupta.
SIHASTRIE. Jurnalul se desfasoara in continutul mai multor volume de factologie cronologica, dar consumata tainic in aceste locuri de mare incarcatura spirituala si sfintenie, pe care urmeaza sa le revad cu aceeasi emotie, incepand cu data de 7 aprilie, a acestui an. Voi petrece acolo Sfintele Pasti, apoi voi lucra o vreme, Dumnezeu stie cat, la studiul si cercetarea acestor documente"", spune Cornel Constantin Ciomazga, care actualmente sta retras, scrie, mediteaza si se roaga in chilia unei manastiri de pe Valea Teleajenului. ""Deocamdata starui in finalizarea celui de-al doilea roman crestin, care ce se va numi «Se intorc mortii acasa», dar pregatesc si alte carticele in paralel, care, cu ajutorul lui Dumnezeu, ar putea sa vada lumina tiparului pana la sfarsitul acestui an"".

DESPRE AUTOR, PE SCURT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.