Primul ""peste mare"" pe numele caruia s-a emis mandat de arestare in cruciada anticoruptie este Ovidiu Tender. La baza stau patru delatiuni agramate si niste inregistrari telefonice emise in baza Legii sigurantei nationale (pe care nu e acuzat c

Primul ""peste mare"" pe numele caruia s-a emis mandat de arestare in cruciada anticoruptie este Ovidiu Tender.
La baza stau patru delatiuni agramate si niste inregistrari telefonice emise in baza Legii sigurantei nationale
(pe care nu e acuzat ca ar fi incalcat-o), din care nu rezulta implicarea lui in comiterea vreunei infractiuni.

Procurorii il acuza pe omul de afaceri timisorean de cauzarea unui prejudiciu de 2.700 de miliarde lei vechi, inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Jurnalul National nu se pronunta in privinta vinovatiei lui Tender, demers ce tine exclusiv de Justitie, dar prezinta modul halucinant in care omul de afaceri a fost privat de libertate.
MOTIVATIA. Anchetatorii au solicitat arestarea lui Ovidiu Tender, care oricum avea interdictie de a parasi tara, pentru ca acesta ar fi incercat printr-un intermediar, avocatul Gheorghe Cotofana, sa-l corupa cu 100.000 de euro pe Cristian Bejinaru, unul dintre expertii din amplul dosar penal RAFO - CAROM. In sprijinul demersului lor, procurorii au prezentat instantei de judecata inregistrarea unei convorbiri telefonice Cotofana - Bejinaru, din care ar rezulta presupusa tentativa de mituire.

AUTODENUNTURI. Ceea ce omit cu buna stiinta procurorii sa comunice e faptul ca inregistrarea convorbirilor telefonice s-a facut in baza unui mandat de siguranta nationala confirmat de judecator (nr. 00174/11.03.2005), ca urmare a repetatelor autodenunturi, nu mai putin de patru, ale expertului contabil Cristian Valeriu Bejinaru. Astfel, la 22 decembrie 2005, autodenuntatorul spune ca ar fi fost contactat de ""un cunoscut""
de-al lui din Timisoara, care
i-ar fi transmis ""un mesaj verbal"" din partea lui Tender: in esenta, pentru rezolvarea problemelor din dosar, omul de afaceri ar fi fost dispus ""sa plateasca in jurul a 200.000 USD in conturi off-shore din afara tarii"". Restul documentului, aflat in posesia Jurnalului National, abunda in consideratii agramate politico-patologice de genul Tender ""o sa-l puna pe prietenul lui Timofte sa-mi urmareasca familia"".

DISPONIBILITATE. Avocatul Cotofana e gata sa se
predea, dar organele statului nu-l vor prins


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.