Un nou val de demisii se anunta in PSD. Victor Ponta si cativa apropiati ai sai intentioneaza sa se inscrie saptamana viitoare in PIN. In timpul acesta, in PSD s-a deschis sezonul la excluderi. Dupa Iorgovan, ieri a fost exclus si deputatul Mugurel S

Un nou val de demisii se anunta in PSD. Victor Ponta si cativa apropiati ai sai intentioneaza sa se inscrie saptamana viitoare in PIN. In timpul acesta, in PSD s-a deschis sezonul la excluderi. Dupa Iorgovan, ieri a fost exclus si deputatul Mugurel Sarbu.

Dupa ce saptamana aceasta a fost intens vehiculata, demisia deputatului Victor Ponta din PSD prinde tot mai mult contur. Surse din PSD ne-au declarat ieri ca Ponta ar urma sa se inscrie luni in Partidul Initiativa Nationala (PIN), condus de Cosmin Gusa, fost secretar general al PSD si ex-membru PD. Ponta nu va pleca insa singur, urmand sa fie insotit, potrivit acelorasi surse, si de alti deputati, vreo cinci-sase dintre apropiatii sai, intre care Daciana Sarbu, Nicolae Banicioiu si Claudiu Pop. Ideea plecarii lui Ponta si a Dacianei Sarbu, impreuna cu aproximativ zece deputati, a fost lansata inca de marti, moment la care cei doi au exclus deocamdata varianta demisiei, dar si-au recunoscut nemultumirea fata de situatia din PSD.
AFINITATI. ""Sunt nemultumita, dar exclud varianta plecarii in Partidul Conservator, Partidul National Liberal sau Partidul Democrat"", spunea Daciana Sarbu, omitand PIN-ul din lista partidelor. Suparat ca functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor a revenit unui veteran - Valer Dorneanu, Victor Ponta declara si el ca in perioada imediat urmatoare se va gandi la viitorul pe care il va urma in politica. De partea cealalta, liderul PIN, Cosmin Gusa, marturisea, la randul lui, ca are de mult timp discutii cu Ponta, cu care este prieten.
PRIETENIE VECHE. Victor Ponta si Daciana Sarbu cocheteaza de multa vreme cu ideea de a se inscrie in PIN. Anul trecut, in martie, presa relata despre o posibila plecare a acestora alaturi de Gusa, in cazul in care Ponta nu obtinea functia de secretar general al partidului, pentru care a candidat la Congresul din aprilie, si daca tinerii PSD nu vor fi reprezentati in structura de conducere. Acest lucru nu s-a intamplat, dar prietenia celor doi cu Gusa s-a facut remarcata din nou in septembrie 2005, cand acestia au fost prezenti la primul congres al PIN.
PSE. Plecarea social-democratilor la PIN nu le-ar crea acestora probleme de natura doctrinara. Asta pentru ca partidul lui Gusa vrea sa se apropie de PSE (Partidul Socialist European), partid in care PSD este membru. Adunarea Nationala a Liderilor PIN a decis ieri inceperea discutiilor referitoare la colaborarea politica intre PIN si PSE.

ATAC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.