Teolog, prozator, poetsi dramaturg
Varsta: 85 de ani Tuns in monarhism la Manastirea ""Antim"" din Bucuresti (1942) si hirotonit ierodiacon, diacon la manastirile Polovragi si Baia de Aries, staret la Manastirea Toplita, inspector patriarhal pe
Teolog, prozator, poetsi dramaturg
Varsta: 85 de ani Tuns in monarhism la Manastirea ""Antim"" din Bucuresti (1942) si hirotonit ierodiacon, diacon la manastirile Polovragi si Baia de Aries, staret la Manastirea Toplita, inspector patriarhal pentru invatamantul bisericesc (1949-1950) Arhiepiscopul Bartolomeu Anania este inscaunat astazi mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. ""Sfantul Sinod a aprobat o noua Mitropolie a Transilvaniei, nu cu gandul, Doamne fereste, de a se dezbina cumva avantul sau iubirea noastra, pasiunea noastra pentru ceea ce numim ardelean, credinta, valoare, statornicie si multa vigoare sufleteasca, ci aceasta mitropolie va intregi si va continua activitatea de odinioara depusa de marele Mitropolit Andrei Saguna al Ardealului si al Sibiului"", a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). Bartolomeu Anania a fost condamnat la mai multi ani de inchisoare in timpul regimului comunist (1958-1964). Intre anii 1965 si 1976 a indeplinit mai multe functii in cadrul Arhiepiscopiei misionare ortodoxe din America, a fost hirotonit ieromonah si hirotesit arhimandrit de episcopul Victorin al Americii (1967). Pentru ca va pastori noua Mitropolie a Transilvaniei, Jurnalul National il declara pe Bartolomeu Anania ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.