Intr-o declaratie confuza, data la sediul Politiei Capitalei, omul de afaceri Alexandru Chitaru a incercat sa explice gestul sau de
a-l injunghia pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, chiar in biroul acestuia.

Cu degetele mainii drepte ranite, ca si cum ar fi lovit cu pumnul un obiect dur, Alecu a scris ieri scrisoarea de iertare catre victima lui. Cu cateva ore inainte de a fi arestat 25 de zile, Chitaru isi exprima regretele pentru fapta sa.
A VRUT SA-L SPERIE. Chitaru a declarat ca, de fapt, nu l-a injunghiat in spate pe presedintele ADS, ci doar ""l-ar fi intepat cu cutitul in fund"", cu scopul de a-l speria. "" Eu imi amintesc ca in fund l-am intepat. Daca este injunghiat in spate, rog instanta sa imi dea 25 de ani de inchisoare. Daca aveam de gand sa fac treaba asta, aveam multe ocazii s-o fac. Eram suparat rau, a fost o explozie mare"", si-a explicat agresorul gestul. A spus ca este de acord sa fie judecat pentru ""adevarata fapta"" pe care a facut-o, dar isi doreste ca alaturi de el in arest sa fie si ""cei vinovati, care au fraudat statul si au cauzat aceasta nenorocire"".
MOTIV. Totul a inceput, conform agresorului, dupa ce a descoperit o evaziune fiscala de peste 10 milioane de dolari, reprezentand neplata catre stat a cateva sute de mii de miliarde de lei vechi. ""Am constatat ca protocolul cu actul de concesionare intocmit in anul 2000 la ADS are un numar si o data diferite de contractul care exista la Cotnari."" In acest sens, Chitaru a facut o cerere prin care a solicitat eliberarea unui inscris autentificator, prezentandu-se zilnic, timp de o saptamana, la institutii pentru a-l obtine. Potrivit agresorului, miercuri seara avea acel inscris cu toate semnaturile, mai putin a directorului ADS, asa ca l-a rugat pe acesta sa semneze, insa acesta ""a inceput sa tipe"", spunand ca nu are timp. Chitaru a revenit la sediul ADS joi, nemultumit de modul in care i-au fost solutionate solicitarile. El a intrat in audienta la Barna Tanczos dupa aproximativ doua ore de asteptare pe holul institutiei. In jurul orei 16:00, controversatul om de afaceri l-a rugat pe Barna ""sa se uite macar un minut pe contract, sa vada ca este fals"", iar directorul ADS a spus ca ""nu-l intereseaza, ca este un fals"". ""Atunci am intrat cu el in birou. In timp ce urla si tipa la mine am scos cutitul si
l-am intepat in fund. El a pus mana la fund, s-a asezat pe scaunul lui, dupa care am discutat cu el doua-trei minute"", a povestit agresorul. Dupa ce l-a lovit pe Barna, Chitaru a coborat scarile, in timp ce secretarele tipau, si a reusit sa fuga, trecand de agentii de paza. Agresorul a sunat la Politia Capitalei, spunand ceea ce s-a intamplat, si a fost retinut de politistii Sectiei 3.

CUTITUL LUI MOS BRANZILA