Aventura europeana este o platforma de explorare a continentului ce va permite participantilor sa calatoreasca virtual in numeroase orase europene, folosind internetul si telefonul mobil. Ai nostri tineri care nu mai vor sa invete la Paris sunt

Aventura europeana este o platforma de explorare a continentului ce va permite participantilor sa calatoreasca
virtual in numeroase orase europene, folosind internetul si telefonul mobil.

Ai nostri tineri care nu mai vor sa invete la Paris sunt (mai degraba ar vrea sa fie) la Amsterdam si sa petreaca niste ceasuri relative intr-o cafenea sau club cu deschidere la fumuri boeme. Cum de la dorinta la fapt este mai mult decat un pas al integrarii, sentimentul unei lungi asteptari este greu de suportat. Exista insa alternative. O oferta vine din partea unei fundatii clujene (AltArt) care a dezvoltat un proiect de calatorie virtuala in spatiul european.
""Aventura Europeana"" este o platforma de explorare a Europei, care permite participantilor sa calatoreasca virtual in 73 de orase europene"", spune presedintele fundatiei AltArt, Istvan Szakáts. Similar unui joc pe computer, campania are formatul unei competitii - participantii cumuleaza puncte pe parcursul aventurii virtuale si pot castiga o serie de premii.
PIONI TURISTI. Inscrierea se face prin intermediul platformei de internet www.aventuraeuropeana.ro (disponibila insa de la data de 18 aprilie). Participantii pot opta sa parcurga traseul folosind interfata web a proiectului sau telefonul mobil (daca este dotat cu conexiune la internet). Fiecare participant isi alege un avatar (un pion virtual) care calatoreste in locul sau in diferite orase europene. Odata ajuns intr-o locatie, avatarul intreaba (prin SMS) diverse lucruri, care tin si civilizatia locala. Daca jucatorul nu poate sa raspunda la intrebari (trebuie si sa ""rasfoiesti"" internetul), pionul sau iese din competitie.

PROIECTE INTERACTIVE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.