MEDICUL, UN PRIETEN NEGLIJAT Cei mai multi romani (86%) sustin ca au incredere in medicul de familie. Cu toate acestea, putini trec pragul medicului pe ale carui liste sunt inscrisi. Numai 63% dintre romani si-au facut un control periodic in ultimii

MEDICUL, UN PRIETEN NEGLIJAT
Cei mai multi romani (86%) sustin ca au incredere in medicul de familie. Cu toate acestea, putini trec pragul medicului pe ale carui liste sunt inscrisi. Numai 63% dintre romani si-au facut un control periodic in ultimii doi ani, desi au dreptul la un set de analize gratuite anual si lunar li se opresc bani din salariu pentru aceste servicii. 28% dintre ei prefera sa se trateze singuri si ajung la medic doar cand durerea ii scoate din casa. Adica prea tarziu!

A DOUA SANSA LA VIATA
Spitalele de urgenta si salvarile abia fac fata numarului din ce in ce mai mare de pacienti. Un sondaj CURS arata ca 9% dintre romani au apelat la un serviciu de urgenta in ultimele 12 luni si alti 17% au avut pe cineva in familie care a avut nevoie de ambulanta sau care a ajuns la urgenta. Cifrele sunt mari, in comparatie cu celelalte tari europene. In top sunt femeile si batranii, care solicita cel mai des primul ajutor medicilor de pe salvare sau de la camerele de garda.

OPTIMISMUL, BOALA CARE VINDECA
70% dintre romani cred ca starea lor de sanatate e buna si foarte buna. Oare sunt atat de multi romani sanatosi? Sau suntem bolnavi de... optimism? Iata o dilema. Una dintre multele dileme proprii romanilor. Medicul Vlad Iliescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, dar si chirurg de inimi, are toate temeiurile sa ne atraga atentia asupra bolilor cardiovasculare. Care tac si fac cele mai multe victime. Asadar, mergeti cu inima la doctor!

CU MAINILE MURDARE REZULTATELE SONDAJULUI
CURS arata ca mai mult de jumatate dintre romani nu au apa rece si calda curenta, iar cantitatile de sapun folosite sunt infime. Pasta si periuta de dinti nu sunt prieteni cu romanul, ca sa nu mai vorbim de produsele cosmetice
pentru ingrijire corporala, care pentru unii sunt produse de lux. Concluzia: romanii sunt certati cu apa, sapunul si pasta de dinti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.