Farmacistii vor putea elibera medicamente fara reteta, din prima zi a lui aprilie, doar in anumite situatii de urgenta, reglementate in protocolul semnat ieri intre Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului, Colegiul Farmacistilor din
Farmacistii vor putea elibera medicamente fara reteta, din prima zi a lui aprilie, doar in anumite situatii de urgenta, reglementate in protocolul semnat ieri intre Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului, Colegiul Farmacistilor din Romania, Patronatul Farmacistilor si Asociatia Retelelor de Farmacii din Romania.
EXCEPTII. Se pot elibera medicamente unui bolnav cronic, care din diverse motive nu a putut ajunge la medicul curant, dar care este cunoscut de catre farmacist sau se afla in evidentele farmaciei ca utilizator al medicamentului solicitat. Farmacistii pot da medicamente si pacientilor care nu au prescriptie medicala, dar prezinta un bilet de iesire din spital sau o scrisoare medicala. Tratamentul se poate obtine si cu o reteta a carei valabilitate a expirat sau in situatia in care pacientul prezinta o schema de tratament parafata de un medic. Si bolnavii aflati in tranzit pot primi medicamente fara reteta, in cazul in care ei trebuie sa continue un tratament. Dozele eliberate trebuie sa acopere maximum 24 de ore in zilele lucratoare si maximum 72 de ore pentru sfarsitul de saptamana. Medicamentele psihotrope si stupefiante vor fi eliberate doar pe baza de prescriptie medicala. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.