Localnicii din Pruni, judetul Ilfov, ar putea primi vineri despagubirile dupa ce toate zburatoarele din gospodariile oamenilor au fost sacrificate din cauza gripei aviare, a declarat joi, pentru AMOS News, seful Directiei Sanitar Veterinare. Localitatea este izolata, iar cordoane de jandarmi si politisti asigura respectarea carantinei de gradul I. Miercuri, dupa ce laboratorul de referinta a confirmat existenta virusului H5N1, autoritatiile locale au decis sacrificarea celor peste 1.400 de pasari din 78 de gospodarii din satul Pruni. Seful DSV Ilfov, Valentin Voicu a declarat ca inspectorii evalueaza, in cursul zilei de joi, pagubele produse satenilor. „Incercam sa platim despagubirile maine (n.red. - vineri), desi sunt niste proceduri legale care trebuie urmate. Inspectorii au stat aseara (n. red. - miercuri) pana la ora 24.00 la Pruni pentru a intocmi fisele de evaluare si acum se fac tabele necesare. Incercam sa platim cat mai repede", a subliniat Valentin Voicu. Focarul de gripa aviara descoperit in Ilfov este situat la doar cativa kilometri de Capitala. Bucurestenii sunt alarmati de amenintarea gripei aviare.
Seful DSV Bucuresti, Constantin Savu a declarat ca oamenii au sesizat zeci de cazuri de pasari moarte in Capitala. „Miercuri am primit 38 de solicitari, am recoltat 55 de cadavre si patru gaini vii dintr-o gospodarie, iar joi, pana la amiaza am primit aproape 20 de solicitari", afirma Constantin Savu.
1.400 de pasari sacrificate in satul Pruni
Localnicii din Pruni, judetul Ilfov, ar putea primi vineri despagubirile dupa ce toate zburatoarele din gospodariile oamenilor au fost sacrificate din cauza gripei aviare, a declarat joi, pentru AMOS News, seful Directiei Sanitar Veterinare. Localita
Cronica Romana - alte stiri si articole preluate pe 9AM
Discutii asupra articolului "1.400 de pasari sacrificate in satul Pruni":
Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, 9AM incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.