Operatorul roman de telefonie mobila Zapp este interesat de achizita unei licente 3G, ne-a declarat Piermario Di Pietro, directorul general al companiei.
Decizia operatorului CDMA de a se extinde in zona 3G apare o data cu cresterea competiti
Operatorul roman de telefonie mobila Zapp este interesat de achizita unei licente 3G, ne-a declarat Piermario Di Pietro, directorul general al companiei.
Decizia operatorului CDMA de a se extinde in zona 3G apare o data cu cresterea competitiei in zona telefoniei mobile. ""Operatorii mari au o capacitate a retelei semnificativ mai mare decat Zapp datorita unui spectru mai larg, disponibil in benzile GSM/UMTS. Este absolut normal pentru o companie care a investit deja peste 350 de milioane de dolari si are o prezenta solida pe piata sa achizitioneze spectru suplimentar pentru a avea o capacitate marita a retelei si pentru a-si imbunatati constant calitatea si gradul de competitivitate a portofoliului de produse"", a explicat directorul Zapp. FINANTARE. Costul licentei va fi acoperit prin finantare de la actionari, prin finantari bancare suplimentare sau printr-o combinatie a celor doua forme de finantare. Se pare ca vom avea patru operatori 3G. Connex si Orange au primit licentele 3G la 11 aprilie 2005. Dupa numai doua saptamani, Connex lansa pe piata primul serviciu 3G romanesc. La randul sau, Orange anunta ca reteaua sa de generatia a treia va fi inaugurata in prima jumatate a anului 2006. La sfarsitul anului trecut, o data cu relansarea companiei, reprezentantii Cosmote declarau ca doresc sa achizitioneze o licenta 3G.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.