Dupa ce ani in sir autoritatile nu au spus un cuvant despre continuarea exploatarilor de sare in campurile miniere din Ocnele Mari, in doar cateva saptamani situatia s-a schimbat complet. Statul a hotarat la inceputul lui martie ca ""orasul se poate

Dupa ce ani in sir autoritatile nu au spus un cuvant despre continuarea exploatarilor de sare in campurile miniere din Ocnele Mari, in doar cateva saptamani situatia s-a schimbat complet. Statul a hotarat la inceputul lui martie ca ""orasul se poate desfiinta ca unitate administrativ-teritoriala"".

Demarate in anii a€™60, exploatarile au reprezentat inca de la inceput o incalcare flagranta a legilor. Localitatea Ocnele Mari a devenit astfel singura exploatare de sare aflata in mijlocul unei comunitati umane. Dupa aproape jumatate de secol, orasul poate disparea complet de pe harta Romaniei. Autoritatile au decis continuarea exploatarilor si mutarea a sute de familii in alte localitati. Totul, pentru satisfacerea intereselor economice.

DOVEZI. Actele care desfiinteaza Ocnele Mari


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.