O comisie infiintata ieri la Primaria Capitalei ancheteaza modul in care oamenii lui Costel Constanda au taiat copacii din Parcul Bordei.
Furios ca inspectorii municipalitatii si-au permis sa intre acum doua zile in parc, Constanda a anuntat
O comisie infiintata ieri la Primaria Capitalei ancheteaza modul in care oamenii lui Costel Constanda au taiat copacii din Parcul Bordei.
Furios ca inspectorii municipalitatii si-au permis sa intre acum doua zile in parc, Constanda a anuntat ca va contesta in instanta amenda pe care a primit-o de la autoritati pentru defrisare ilegala. Pentru a inlatura orice dubiu, inspectorii din primarie impreuna cu un silvicultor vor inventaria fiecare copac care a mai ramas neatins. Pana la sfarsitul saptamanii comisia va avea o evidenta clara a arborilor care mai sunt in zona verde. Va fi intocmita o schita care va fi comparata cu cea aflata in patrimoniul municipalitatii. Astfel, va iesi la iveala numarul exact al pomilor secerati ilegal din ordinul omului de afaceri Costel Constanda. Primarul general, Adriean Videanu, a promis ieri ca ii va sanctiona dur pe cei care au incalcat legea. ""Se va face o ancheta si voi aplica legea. Am inteles ca au fost taiati copaci fara avize"", a spus Videanu. Distrugerea Parcului Bordei a inceput la sfarsitul anului trecut, cand au fost defrisati peste 100 de copaci.
Atunci Constanda a invocat o autorizatie data de Sulfina Barbu, de pe vremea cand era sefa Directiei de Mediu, din cadrul Primariei Capitalei. Acordul la vremea respectiva a fost dat si de Stelian Ifrim, cel care ulterior i-a luat locul Sulfinei Barbu, dupa ce aceasta a ajuns ministrul Mediului. In urma unei anchete declansate de Jurnalul National, Constanda a avut interdictie de a se mai atinge de vreun copac, fapt ignorat de omul de afaceri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.