Un barbat s-a urcat ieri pe o copertina a Ambasadei germane la Bucuresti provocand panica si demonstrand slaba eficienta a masurilor de securitate ale obiectivelor diplomatice. Incidentul a avut loc pe fondul asa-numitului razboi antiterorist, dem
Un barbat s-a urcat ieri pe o copertina a Ambasadei germane la Bucuresti provocand panica si demonstrand slaba eficienta a masurilor de securitate ale obiectivelor diplomatice.

Incidentul a avut loc pe fondul asa-numitului razboi antiterorist, demonstrand slaba eficienta a masurilor de paza si protectie asigurate de autoritatile romane. Cetateanul roman Marcel Mitu (40 de ani), tata a doi copii si condamnat in trecut pentru atac armat, a profitat de un moment de neatentie a jandarmului care asigura paza institutiei; s-a desprins din randul celor care asteptau sa intre in audienta si s-a urcat pe gardul ambasadei si apoi pe o copertina. ""Nu sunt terorist, stiu ce fac!"", i-a asigurat barbatul pe ceilalti cetateni care au observat ce face acesta.
PRETENTII. Marcel Mitu s-a catarat pe gardul ambasadei dupa ce a sarit mai intai in curtea vecina misiunii diplomatice, cea a unui imobil parasit aflat pe aceeasi strada, la numarul 4, Av. Gheorghe Demetriade, si de acolo, profitand de existenta unui pom chiar langa gardul ambasadei, a escaladat o inaltime de aproape trei metri. Incidentul s-a petrecut la cateva minute dupa ora 11:00. Acesta a amenintat ca-si taie venele daca jandarmii, care au aparut imediat la fata locului, vor incerca sa-l dea jos cu forta. Protestatarul a aratat ca a fost arestat in trecut de doua ori si a facut un an de puscarie in Germania sub acuzatiile de atac armat, dar si pentru alte infractiuni. El si-a sustinut nevinovatia si a cerut sa vina ambasadorul Wilfred Gruber personal pentru a-i prezenta cazul sau. Oficialul german a parasit insa incinta institutiei si a refuzat sa comenteze in vreun fel.
RUCSAC SUSPECT. De altfel, Marcel Mitu a ingrijorat autoritatile care au deplasat la fata locului inclusiv echipele de interventie rapida antiterorista, deoarece purta asupra sa un rucsac negru in care se putea presupune ca protestatarul are orice.
Seful dispozitivului de jandarmi, colonelul Teodor Bandui, a negociat mai mult de o ora cu barbatul, reusind sa-l convinga pe acesta sa coboare si sa se predea autoritatilor romane. Marea problema ridicata de incident a reprezentat-o lipsa de siguranta demonstrata pentru o misiune diplomatica straina, teritoriu al acelui stat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.